Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ψιλοκόβουμε καλά την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Βάζουμε σε ένα μπρίκι το γάλα και το βάζουμε στη φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ.
Λίγο πριν βράσει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το σουρώνουμε πάνω από τη σοκολάτα. Παράλληλα ανακατεύουμε με μια κουτάλα, μέχρι να λιώσει καλά και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε πιο γλυκιά την σοκολάτα μας προσθέτουμε το μέλι.
Αν έχει πέσει η θερμοκρασία της σοκολάτας μας μπορούμε να τη ζεστάνουμε βάζοντας το μπόλ μας σε μπεν μαρι.
Ζεσταίνουμε τις κούπες μας βάζοντας λίγο βραστό νερό το οποίο μετά χύνουμε. Σερβίρουμε τη ζεστή σοκολάτα στις κούπες μας.
Μπορείτε ναγαρνίρετε τη σοκολάτα σας με σαντιγί ή αφρόγαλα.