24 Απρ Βουτυρένια μπισκότα χωρίς γλουτένη
Posted at 18:56h
in Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Γλυκά, Γλυκά., Ζύμες, Κατηγορίες Συνταγών, Παιδικά Γεύματα, Πρωινό, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δείτε εδώ συνταγή για Πραλίνα φουντουκιού χωρίς γλουτένη
Βουτυρένια μπισκότα χωρίς γλουτένη
έτοιμα σε 30 λεπτά
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 200 γρ. βούτυρο μαλακό
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 βανιλίνες
- 200 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. baking powder
- 1 πρέζα αλάτι
- 40 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 20 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
Instructions
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε με την σπάτουλα μας το βούτυρο μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
- Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη και την προσθέτουμε στο μείγμα.
- Ανακατεύουμε απαλά με την σπάτουλα μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλάτι, το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύομε.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το αλεύρι αμυγδάλου και το baking powder και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν μια μαλακή ζύμη.
- Για να σχηματίσουμε τα μπισκότα θα χρειαστούμε ένα κορνέ, το οποίο γεμίζουμε με τη ζύμη μας και πάνω σε λαδόκολλα σχηματίζουμε τα μπισκότα μας.
- Ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά.
Notes
- Επειδή η ζύμη μας είναι αρκετά μαλακή απλώνει, οπότε καλό θα ήταν τα μπισκότα που θα σχηματίσετε να είναι μικρά και να έχουν ύψος
- Μπορείτε προσθέτοντας στην ζύμη μας κακάο να φτιάξετε μπισκότα σοκολάτας.
- Επίσης αυτή η ζύμη είναι ιδανική για να χρησιμοποιήσετε φορμάκια μπισκότων.
- Μόλις ψηθούν μπορείτε να τα γαρνίρετε με μαρμελάδα ή γλυκό κερασάκι.
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr