22 Σεπ Τυροκούλουρο χωρίς γλουτένη
Posted at 13:01h
in Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Ζύμες, Κατηγορίες Συνταγών, Παιδικά Γεύματα, Πίτες, Πρωινό, Σνάκς, ΣΥΝΤΑΓΕΣ, Τυρί
Φτιάξτε με αυτόν τον πολύ εύκολο τρόπο τυροκούλουρα και θα τα λατρέψετε!
Το μυστικό της επιτυχίας είναι στην αφράτη ζύμη που τα κάνει τόσο λαχταριστά.
Δεν τρίβονται, κρατάνε την απαραίτητη υγρασία και μένουν μαλάκα ακόμα και μετά από δύο ημέρες.
Μπορείτε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο και να τα ζεστάνετε πριν τα καταναλώσετε.
Φτιάξτε τα και με ευχαριστείτε μετά!!!
Δείτε εδώ συνταγή για Αυγοφέτες σάντουιτς χωρίς γλουτένη
Τυροκούλουρο χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
Για τη ζύμη
- 200 ml γάλα
- 250 ml ζεστό νερό εως 40℃
- 1 κυβάκι φρέσκια μαγιά
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 ασπράδι
- 50 ml. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 550 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη μείγμα για ψωμί
- 8 γρ. ψύλλιο
- 1 κ.σ. ξύδι
Για τη γέμιση
- 500 γρ. φέτα ή λευκό τυρί
- 100 γρ. τυρί γκούντα
- πιπέρι
Για την επάλυψη
- 1 κρόκος αυγού
- 2 κ.σ. γάλα
- σουσάμι
- τυρί γκούντα
Instructions
Για την γέμιση
- Σπάμε την φέτα σε πολύ μικρά κομμάτια, σχεδόν την τρίβουμε.
- Προσθέτουμε το τυρί γκούντα, τα χτυπημένα αυγά, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Για τη ζύμη
- Ξεκινάμε να ενεργοποιήσουμε την μαγιά μας.Σε ενα μπολ βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και 150 ml νερό. Ανακατεύουμε να λιώσει η μαγιά και προσθέτουμε μια κουταλιά από το αλεύρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ενεργοποιηθεί η μαγιά μας.Βρείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την σωστή ενεργοποίηση της μαγιάς.
- Στο μπολ με το αλεύρι βάζουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Για να φτιάξουμε το ζελέ ψύλλιου ανακατεύουμε το ψύλλιο με 100 γρ. νερό μέχρι να σχηματιστεί το ζελέ. Αν χρησιμοποιείτε σκόνη ψυλλίου τότε θα πρέπει να την προσθέσετε κατεύθειαν στο αλέυρι σας χωρίς να το αραιώσετε με νερό, γιατί θα σβολιάσει.
- Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε την ενεργοποιημένη μαγιά, το ζελέ ψύλλιου, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το γάλα, τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε.Ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία και μαλακή ζύμη. Θα κολλάει στα χέρια μας αλλά μην προσθέσετε αλεύρι, η υγρασία που έχει η ζύμη είναι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας μας.
- Μαζεύουμε την ζύμη μας σε μια μπάλα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφείνουμε την ζύμη μας σε ζεστό μέρος για να διπλασιάσει τον όγκο της.
- Ξεφουσκώνουμε τη ζύμη μας, την τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και κάνουμε μερικά διπλώματα με τα χέρια μας.Την χωρίζουμε σε 6 ίσα κομμάτια, τα μορφοποιούμε σε μπαλάκια και τα σκεπάζουμε με ένα νάιλον για να μην στεγνώσουνε όσο θα φτιάχνουμε τα τυροκούλουρα.
- Παίρνουμε ενα μπαλάκι και χρησιμοποιώντας αλεύρι, το ανοίγουμε σε ένα χοντρό φύλλο παραλληλόγραμμο. Αν δεν έχετε μικρό πλάστη, μπορείτε να το ανοίξετε και με τα χέρια σας.Δεν απαιτείται καθόλου κόπος αφού η ζύμη μας είναι μαλακή και εύπλαστη. Επίσης είναι πολύ ελαστική.
- Στην μια άκρη του φύλλου, αυτήν που είναι στην πλευρά σας, απλώνετε μια ποσότητα από τη γέμιση κατα μήκος και αρχίζετε να τυλίγετε σε ρολό προς την απέναντι πλευρά.Τυλίγετε κατά τα 2/3 του φύλλου. Στο 1/3 που έχετε αφήσει ελεύθερο, με ένα μαχαίρι κάνετε κάθετες τομές χωρίς όμως να κόψετε το φύλλο ως την άκρη.
- Συνεχίζετε το τύλιγμα και στο υπόλοιπο 1/3.
- Τώρα έχετε σχηματίσει ένα λεπτό ρολό (μπαστούνι).Το κλείνετε σε κύκλο και ενώνετε τις άκρες.
- Τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα.Σκεπάζετε με ένα νάιλον και αφήνετε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα να φουσκώσουν.
- Όταν περάσει η μισή ώρα, αλείφετε με το μείγμα αυγό-γάλα και πασπαλίζετε με σουσάμι ή τυρί, ανάλογα με την προτίμηση σας.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180℃ για 45 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
Video
Nutrition
Nutrition Facts
Τυροκούλουρο χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
739
% Daily Value*
Fat
36
g
55
%
Saturated Fat
17
g
106
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
12
g
Cholesterol
182
mg
61
%
Sodium
1170
mg
51
%
Potassium
149
mg
4
%
Carbohydrates
80
g
27
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
2
g
2
%
Protein
24
g
48
%
Vitamin A
697
IU
14
%
Calcium
589
mg
59
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr