29 Ιούν Ταμπουλέ με κινόα χωρίς γλουτένη
Posted at 16:21h
in Vegan, Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Γρήγορες Συνταγές, Κατηγορίες Συνταγών, Λαχανικά, Νηστίσιμα, Σαλάτες, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Η Ταμπουλέ είναι μια παραδοσιακή σαλάτα του Λιβάνουκαι γενικότερα της αραβικής κουζίνας.
Παραδοσιακά φτιάχενται με κους-κους, στην περίπτωση μας όμως προκειμένου να είναι χωρίς γλουτένη έβαλα κινόα.
Είναι εξαιρετικά νόστιμη και πολύ θρεπτική. Αν την συνοδεύσετε με αραβικές πίτες αποτελεί ένα ολοκληρωμένο καλοκαιρινό γέυμα.
Δείτε εδώ συνταγή για χούμους χωρίς γλουτένη
Ταμπουλέ με κινόα χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 100 γρ. κινόα
- 2 ντομάτες μέτριες κομμένες σε μικρά καρέ
- 1 αγγούρι μέτριο, κομμένο σε μικρά καρέ
- 3 φρέσκα κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
- 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- 40 ml χυμός λεμονιού
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- μαϊντανό
- δύοσμο
Instructions
- Τοποθετούμε την κινόα σε ένα μπολ με κρύο νερό, την ανακατεύουμε ελαφρά και την αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά να μουλιάσει.
- Βράζουμε την κινόα για 15 λεπτά. Μόλις βράσει τη σουρώνουμε σε ένα σουρωτήρι με ψιλή σήτα. Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας κόβοντας την ντομάτα, το αγγουράκι, το κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια τα κόβουμε σε ροδέλες.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού και το ξύσμα. Ανακατεύουμε ελαφρά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μυρωδικά μας.
- Προσθέτουμε την κινόα που έχουμε αφήσει να κρυώσει και ανακατεύουμε μία τελευταία φορά.
- Σερβίρουμε με αραβικές πίτες.
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr