15 Φεβ Χούμους-Hummus Χωρίς γλουτένη
Αυτή είναι η αγαπημένη μου συνταγή για χούμους! Με μερικά απλά κόλπα, μπορείτε πραγματικά να φτιάξετε κρεμώδες, απαλό σπιτικό χούμους και ναι, πραγματικά πιστεύουμε ότι είναι καλύτερο από το αγοραστό.
Το μυστικό για το πιο απαλό και κρεμώδες χούμους είναι η σειρά με την οποία προσθέτετε τα υλικά στον επεξεργαστή τροφίμων σας.
Το κρύο νερό είναι το τελευταίο μας κόλπο για αφράτο, κρεμώδες, χτυπημένο χούμους. Αφού προστεθούν όλα τα συστατικά και το έχουμε επεξεργαστεί σε μια λεία πάστα, περιχύνουμε με λίγο νερό με τον επεξεργαστή να λειτουργεί ακόμα. Το νερό (και ο επιπλέον χρόνος διαδικασίας) μετατρέπει το ήδη αρκετά λείο μείγμα σε ένα αφράτο ντιπ!
Δείτε εδώ συνταγές χωρίς γλουτένη για την Καθαρά Δευτέρα
Χούμους-Hummus Χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 250 γρ. μαγειρεμένα ρεβίθια
- 60 ml. φρέσκος χυμός λεμονιού
- 60 ml. ταχίνι
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. αλεσμένο κύμινο
- Αλάτι
- 30 ml. νερό
- πάπρικα για το σερβίρισμα
Instructions
- Στο μπολ του πολυμίξερ, ανακατεύουμε το ταχίνι και το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε για 1 λεπτό, ξύνουμε τα πλαϊνά και τον πάτο του μπολ και στη συνέχεια τα επεξεργαζόμαστε για 30 δευτερόλεπτα ακόμη. Αυτός ο επιπλέον χρόνος βοηθά το χούμους να γίνει λείο και κρεμώδες.
- Προσθέστε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το κύμινο και ένα 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι στο χτυπημένο ταχίνι και το χυμό λεμονιού. Χτυπήστε για 30 δευτερόλεπτα, ξύστε τα πλαϊνά και τον πάτο του μπολ και στη συνέχεια επεξεργαστείτε άλλα 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Προσθέστε τα μισά από τα βρασμένα ρεβίθια στον επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε για 1 λεπτό. Ξύστε τις πλευρές και τον πάτο του μπολ, στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα ρεβίθια και επεξεργαστείτε μέχρι να γίνουν παχύρρευστα και αρκετά λεία 1 με 2 λεπτά.
- Πιθανότατα το χούμους να είναι πολύ πηχτό ή να έχει ακόμα μικροσκοπικά κομμάτια ρεβίθου. Για να το διορθώσετε, με τον επεξεργαστή τροφίμων ενεργοποιημένο, προσθέστε σιγά σιγά 2 με 3 κουταλιές της σούπας νερό μέχρι να φτάσετε στην τέλεια υφή.
- Δοκιμάζουμε για αλάτι και προσαρμόζουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
- Σερβίρετε το χούμους με λίγο ελαιόλαδο και πάπρικα.Αποθηκεύστε το σπιτικό χούμους σε αεροστεγές δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο έως και μία εβδομάδα.