Χούμους-Hummus Χωρίς γλουτένη

Χούμους-Hummus Χωρίς γλουτένη

0

 

Αυτή είναι η αγαπημένη μου συνταγή για χούμους! Με μερικά απλά κόλπα, μπορείτε πραγματικά να φτιάξετε κρεμώδες, απαλό σπιτικό χούμους και ναι, πραγματικά πιστεύουμε ότι είναι καλύτερο από το αγοραστό.

Το μυστικό για το πιο απαλό και κρεμώδες χούμους είναι η σειρά με την οποία προσθέτετε τα υλικά στον επεξεργαστή τροφίμων σας.

Το κρύο νερό είναι το τελευταίο μας κόλπο για αφράτο, κρεμώδες, χτυπημένο χούμους. Αφού προστεθούν όλα τα συστατικά και το έχουμε επεξεργαστεί σε μια λεία πάστα, περιχύνουμε με λίγο νερό με τον επεξεργαστή να λειτουργεί ακόμα. Το νερό (και ο επιπλέον χρόνος διαδικασίας) μετατρέπει το ήδη αρκετά λείο μείγμα σε ένα αφράτο ντιπ!

 

Δείτε εδώ συνταγές χωρίς γλουτένη για την Καθαρά Δευτέρα 

 

Χούμους-Hummus Χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 15 minutes
Course Σαλάτα
Servings 6 μερίδες
Calories 134 kcal

Ingredients
  

  • 250 γρ. μαγειρεμένα ρεβίθια
  • 60 ml. φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 60 ml. ταχίνι
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. αλεσμένο κύμινο
  • Αλάτι
  • 30 ml. νερό
  • πάπρικα για το σερβίρισμα

Instructions
 

  • Στο μπολ του πολυμίξερ, ανακατεύουμε το ταχίνι και το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε για 1 λεπτό, ξύνουμε τα πλαϊνά και τον πάτο του μπολ και στη συνέχεια τα επεξεργαζόμαστε για 30 δευτερόλεπτα ακόμη.
    Αυτός ο επιπλέον χρόνος βοηθά το χούμους να γίνει λείο και κρεμώδες.
  • Προσθέστε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το κύμινο και ένα 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι στο χτυπημένο ταχίνι και το χυμό λεμονιού.
    Χτυπήστε για 30 δευτερόλεπτα, ξύστε τα πλαϊνά και τον πάτο του μπολ και στη συνέχεια επεξεργαστείτε άλλα 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  • Προσθέστε τα μισά από τα βρασμένα ρεβίθια στον επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε για 1 λεπτό. Ξύστε τις πλευρές και τον πάτο του μπολ, στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα ρεβίθια και επεξεργαστείτε μέχρι να γίνουν παχύρρευστα και αρκετά λεία 1 με 2 λεπτά.
  • Πιθανότατα το χούμους να είναι πολύ πηχτό ή να έχει ακόμα μικροσκοπικά κομμάτια ρεβίθου. Για να το διορθώσετε, με τον επεξεργαστή τροφίμων ενεργοποιημένο, προσθέστε σιγά σιγά 2 με 3 κουταλιές της σούπας νερό μέχρι να φτάσετε στην τέλεια υφή.
  • Δοκιμάζουμε για αλάτι και προσαρμόζουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
  • Σερβίρετε το χούμους με λίγο ελαιόλαδο και πάπρικα.
    Αποθηκεύστε το σπιτικό χούμους σε αεροστεγές δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο έως και μία εβδομάδα.

Nutrition

Nutrition Facts
Χούμους-Hummus Χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
134
% Daily Value*
Fat
 
7
g
11
%
Saturated Fat
 
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
 
3
g
Monounsaturated Fat
 
3
g
Sodium
 
7
mg
0
%
Potassium
 
184
mg
5
%
Carbohydrates
 
15
g
5
%
Fiber
 
4
g
17
%
Sugar
 
2
g
2
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
21
IU
0
%
Vitamin C
 
6
mg
7
%
Calcium
 
39
mg
4
%
Iron
 
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword ρεβίθια, ταχίνι, Χούμους
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet


Verified by MonsterInsights