26 Ιαν Σοκολατόπιτα χωρίς γλουτένη
Posted at 18:08h
in Party Menu, Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Γλυκά, Γλυκά., Κατηγορίες Συνταγών, Πρωινό, Σοκολάτα, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Aκόμα και αν καποιος δεν λατρεύει την σοκολάτα, σίγουρα δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτήν την σοκολατόπιτα χωρίς γλουτένη.
Αφράτη, χωρίς γλουτένη, χωρίς να τρίβεται χάρις στο μυστικό μας υλικό, ποτισμένη με σιρόπι σοκολάτας, και με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος είναι η τέλεια σοκολατόπιτα!
Δείτε εδω και άλλες συνταγές χωρίς γλουτένη με σοκολάτα
Σοκολατόπιτα χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Equipment
- 1 ταψί 35x25
Ingredients
Για το σιρόπι
- 200 ml νερό
- 200 ml ζάχαρη
- 30 γρ. κακάο
Για την γκανάζ σοκολάτας
- 250 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 60 γρ. λευκή σοκολάτα
Για τη σοκολατόπιτα
- 100 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη για όλες τις χρήσεις
- 80 γρ. χαρουπάλευρο
- 80 γρ. κακάο
- 1 βανιλίνη
- 1 κ.σ. baking powder
- ½ κ.γ. αλάτι
- 2 αυγά
- 200 γρ. ζάχαρη
- 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 250 γρ. γάλα
- 1 κ.γ. ξανθάνη Μάθετε για την ξανθάνη
Instructions
Για το σιρόπι
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το κακάο και ανακατεύουμε.
- Το αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά χωρίς να ξανά ανακατέψουμε.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι και ζεστό κέικ.
Για τη σοκολατόπιτα
- Σε ένα μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για να αφρατέψει το μείγμα μας.
- Προσθέτουμε τα αυγά μας ένα ένα και συνεχίζουμε το δυνατό χτύπημα.
- Ενσωματώνουμε το γάλα ανακατεύοντας καλά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα ξηρά υλικά μας, το αλεύρι, το χαρουπάλευρο, το κακάο, την βανιλίνη, το baking powder, την ξανθάνη, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά ώστε τα υλικά μας να εγκλωβίσουν αέρα για να γίνει η σοκολατόπιτα μας αφράτη και να φουσκώσει όμορφα.
- Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών υλικών μας στο μπολ με το μείγμα των ξηρών υλικών μας και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις με μια μαρίζ.
- Βάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 160°C για 35-40 λεπτά
- Βγάζουμε από τον φούρνο και όπως είναι ζεστό το γλυκό μας το τρυπάμε με μια χοντρή οδοντογλυφίδα σε όλη την επιφάνεια, ώστε να απορροφηθεί καλύτερα το σιρόπι.
- Περιχύνουμε το κέικ μας παντού με το σιρόπι και το αφήνουμε για λίγο να απορροφηθεί.
Για την γκανάζ
- Ζεσταίνουμε αρκετά την κρέμα γάλακτος
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
- Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί το μείγμα μας.
Για τη σύνθεση
- Απλώνουμε την γκανάζ σε όλη την επιφάνεια του κέικ μας και το αφήνουμε να κρυώσει η σοκολάτα μας και να σταθεροποιηθεί.
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί την λευκή σοκολάτα και την τοποθετούμε σε ένα χωνάκι.
- Με τη λευκή σοκολάτα κάνουμε παράλληλες γραμμές στην επιφάνεια της σοκολατόπιτας και με μια οδοντογλυφίδα τραβάμε απαλά αυτές τις γραμμές προς κάθετα για να φτιάξουμε όμορφα σχέδια. Δες το video που ακολουθεί για όλες τις λεπτομέρειες.
Video
Nutrition
Nutrition Facts
Σοκολατόπιτα χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
369
% Daily Value*
Fat
22
g
34
%
Saturated Fat
11
g
69
%
Trans Fat
0.002
g
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
8
g
Cholesterol
41
mg
14
%
Sodium
118
mg
5
%
Potassium
206
mg
6
%
Carbohydrates
49
g
16
%
Fiber
7
g
29
%
Sugar
36
g
40
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
555
IU
11
%
Vitamin C
0.1
mg
0
%
Calcium
77
mg
8
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr