Απίθανο ραβανί χωρίς γλουτένη

Απίθανο ραβανί χωρίς γλουτένη

0

 

Απίθανο ραβανί/ρεβανί χωρίς γλουτένη!!! Όπως και να το πείτε ένα είναι σίγουρο… δεν θα ξεκολλάτε…❤
Είναι αφράτο, δεν τρίβεται, τέλεια μελωμένο με βουτυράτο σιρόπι! 
Ξεχάστε όλες τις συνταγές που έχετε για ραβανί και δοκιμάστε αυτό! Είναι τόσο εύκολο, που το φτιάχνει και ένας αρχάριος!
Συνήθως φοβόμαστε μην δεν φουσκώσει στο ψήσιμο…Αυτό το ραβανί φουσκώνει…δεν ξεφουσκώνει… και γίνεται αφρός!!

Απίθανο ραβανί χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Course Γλυκά
Servings 16 μερίδες

Ingredients
  

Για το σιρόπι

  • κούπες ζάχαρη
  • κούπες νερό
  • 1 φλούδα πορτοκάλι
  • 1 βανιλίνη
  • 100 γρ. βούτυρο

Για το ραβανί

  • 6 κρόκοι αυγών
  • 6 ασπράδια αυγών
  • 180 γρ. φαρίνα χωρίς γλουτένη
  • 80 γρ. αλεύρι καρύδας
  • 200 γρ. πολέντα
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανιλίνη
  • 1 κ.γ. baking powder γλουτένη
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 100 ml. χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. σόδα
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. ξανθάνη

Instructions
 

Για το σιρόπι

  • Βάζουμε τα υλικά (ζάχαρη, νερό, βανιλίνη, πορτοκάλι), σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
  • Από την ώρα που θα πάρει βράση βράζουμε για 5΄επιπλέον.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο. Ανακατεύουμε να λιώσει.
  • Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το σιρόπι.

Για το ραβανί

  • Χτυπάμε με μίξερ χειρός τα ασπράδια μέχρι να γίνει μαρέγκα.
  • Χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι το μείγμα να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει.
  • Πρoσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων με την ζάχαρη και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, προσεκτικά για να μην ρίξουμε τον όγκο που έχει δημιουργηθεί.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, το χυμό πορτοκαλιού αφού πρώτα τον έχουμε αναμείξει με τη σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα ξηρά υλικά μας (πολέντα, φαρίνα, αλεύρι καρύδας, ξανθάνη, βανιλίνη) και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το μείγμα με τα ξηρά υλικά μας στο μείγμα με τα αυγά μας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 28 ή 30 εκατ.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 170 °C για 30'- 45΄περίπου, μέχρι να φουσκώσει το ραβανί να ροδίσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού.
  • Βγάζουμε από το φούρνο το ραβανί.
  • Κόβουμε το ραβανί μας σε μερίδες.
  • Περιχύνουμε σιγά σιγά το ζεστό ραβανί με το κρύο σιρόπι κι αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  • Προαιρετικά, μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγη τριμμένη καρύδα.

Notes

Συνοδεύεται φανταστικά με παγωτό βανίλια (Δείτε εδώ συνταγή για εύκολο παγωτό βανίλια)
Keyword ραβανί
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
5 from 1 vote


Verified by MonsterInsights