Ψωμάκια για burger χωρίς γλουτένη

Ψωμάκια για burger χωρίς γλουτένη

0

 

Φτιάξτε πολύ εύκολα αφράτα, μαλακά, μοσχοβολιστά και σπιτικά ψωμάκια χωρλις γλουτένη για τέλεια Burger και Hot Dog και γεμίστε τα με τα μπιφτέκια της αρεσκείας σας!

 

Δείτε εδώ πως να φτιάξετε τα burger σας

 

Ψωμάκια για burger χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Χρόνος για το φούσκωμα 40 minutes
Course ψωμι
Servings 6 ψωμάκια
Calories 478 kcal

Ingredients
  

  • 250 ml. ζεστό γάλα
  • 100 ml. ζεστό νερό
  • 1 φρέσκια μαγιά χωρίς γλουτένη
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη μείγμα για ψωμί
  • 1 κ.γ. ξανθάνη
  • 10 γρ. ψύλλιο
  • 100 ml. ζεστό νερό
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 30 γρ. ελαιόλαδο

Για την επάλειψη

  • 1 αυγό
  • 50 γρ. σουσάμι
  • 25 γρ. βούτυρο

Instructions
 

  • Ξεκινάμε ετοιμάζοντας την μαγιά.
    Σε ένα μπολάκι βάζουμε τα 100γρ ζεστό νερό (στους 40℃), τη ζάχαρη και την μαγιά σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη μαγιά 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, την ξανθάνη και ανακατεύουμε.
  • Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε το ζελέ ψυλλίου (για να φτιάξουμε το ζελέ ψυλλίου ανακατεύουμε τα 10 γρ. νερού και το ψύλλιο), το γάλα, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αυγό αφού το έχουμε χτυπήσει, τη μαγιά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε καλά.
    Η ζύμη μας πρέπει να είναι αρκετά μαλακή και θα κολλάει στα χέρια.
  • Σκεπάζουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
    Επειδή η ζύμη μας έχει αρκετή υγρασία αυτός ο χρόνος ξεκούρασης είναι απαραίτητος.
  • Τοποθετούμε τη ζύμη μας σε αλευρωμένη επιφάνεια και κάνουμε μερικά διπλώματα, χρησιμοποιώντας αλεύρι για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια και τα μορφοποιούμε σε μικρά στρογγυλά ψωμάκια.
  • Τα τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας αποστάσεις μεταξύ τους, τα σκεπάζουμε με ένα νάιλον και τα αφήνουμε σε ζεστό χωρό να φουσκώσουν και να διπλασιάσουν τον όγκο τους.
  • Αλείφουμε τα ψωμάκια μας με προσοχή με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200℃ με άερα, για 30 λεπτά.
    Επίσης κάτω από το ταψί μας τοποθετούμε ένα πυρίμαχο σκεύος με νερό ώστε να δημιουργήσουμε ατμό.
  • Μόλις ψηθούν τα ψωμάκια μας τα βγάζουμε από τον φούρνο και βάζουμε πάνω ένα μικρό κομμάτι βούτυρο, το αφήνουμε να λιώσει και με ένα πινέλο τα αλείφουμε.
  • Σκεπάζουμε τα ψωμάκια μας με μια πετσέτα ή ένα άλλο σκεύος και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Video

Nutrition

Nutrition Facts
Ψωμάκια για burger χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
478
% Daily Value*
Fat
 
16
g
25
%
Saturated Fat
 
5
g
31
%
Trans Fat
 
0.1
g
Polyunsaturated Fat
 
3
g
Monounsaturated Fat
 
7
g
Cholesterol
 
69
mg
23
%
Sodium
 
200
mg
9
%
Potassium
 
125
mg
4
%
Carbohydrates
 
76
g
25
%
Fiber
 
3
g
13
%
Sugar
 
6
g
7
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
252
IU
5
%
Calcium
 
148
mg
15
%
Iron
 
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword burger, ψωμι
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet

 

Tags:
,


Verified by MonsterInsights