25 Μάι Burger χωρίς γλουτένη
Τα burger συνοδεύουν «μεγάλες στιγμές», θέλεις τους αγώνες ποδοσφαίρου, θέλεις το πάρτι ή την προσωπική μας λιγούρα…αυτά είναι παρόν.
Μπορείτε να έχετε σπιτικά πεντανόστιμα burger χωρίς γλουτένη, όποτε εσείς επιθυμείτε.
Μπορείτε να φτιάξετε λίγα παραπάνω ψωμάκια και να τα συντηρήσετε στην κατάψυξη.
Επίσης και με τα μπιφτέκια μπορείτε να κάνετε το ίδιο.
Κάποια στιγμή που θα φτιάξετε μπιφτέκια, πριν τα ψήσετε τυλίξτε τα με αλουμινόχαρτο και συντηρήστε τα στην κατάψυξη.
Έτσι σε λίγα μόνο λεπτά θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα και gluten free burger που έχετε φάει ποτέ!
Δείτε εδώ την συνταγή για τα ψωμάκια Burger
Burger χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
Για τα μπιφτέκια
- μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 2 κρεμμύδια
- 2 αυγά
- 1 πιπεριά φλωρίνης φρέσκια (προεραιτικά)
- 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- πάπρικα
- 1 φ.κ. μαϊντανό
- 1 κ.γ. δυόσμος
Για το Burger
- 6 φέτες τυρί τσένταρ
- 1/4 φλ. μαγιονέζα
- 1/4 φλ. κέτσαπ
- 1/4 φλ. μουστάρδα
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές στρογγυλές φέτες
- 1 ντομάτα κομμένη σε στρογγυλές λεπτές φέτες
- φύλλα από iceberg
Instructions
Για τα μπιφτέκια
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά.
- Με τη βοήθεια ενός multi τρίβουμε τα κρεμμύδια, την πιπεριά, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και αν θέλουμε προσθέτουμε και τα αυγά να χτυπηθούν μαζί.
- Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο προσθέτουμε την σόδα ανακατεύουμε και το βάζουμε και αυτό στο μπολ με τον κιμά.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το λάδι και την βρασμένη πατάτα, αφού πρώτα την έχουμε λιώσει καλά με ένα πιρούνι.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά, για να αφρατέψει το μείγμα.
- Πλάθουμε 6 μπιφτέκια περίπου 10 εκ. διάμετρο και τα πατάμε να γίνουν πλατιά.
- Ψήνουμε στην γκριλιέρα ή το σχαροτήγανο με ελάχιστο ή καθόλου λάδι.
Για τη συρναμολόγιση του burger
- Κόβουμε τα ψωμάκια στην μέση κατά μήκος και τα τοποθετούμε με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, στη σχάρα. Τα ψήνουμε μέχρι να φρυγανιστούν ελαφρά, 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό.
- Απλώστε μαγιονέζα και κέτσαπ στο κάτω μέρος του ψωμιού.
- Προσθέστε το μαρούλι, την ντομάτα, το μπιφτέκι, το τυρί κα το κρεμμύδι, με αυτήν τη σειρά.
- Σκεπάστε με το πάνω μέρος από το ψωμάκι και voilà... έτοιμα τα burger σας!