01 Μάι Πίτσα χωρίς γλουτένη
Posted at 18:19h
in Party Menu, Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Γρήγορα Πιάτα, Ζύμες, Κατηγορίες Συνταγών, Λουκάνικα/Αλλαντικά, Πίτσα - Burgers - Σάντουιτς, ΣΥΝΤΑΓΕΣ, Ψωμιά & Ζύμες

Πίτσα χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 600 γρ. μείγμα Αρτοποιίας χωρίς γλουτένη για πίτσα
- 9 γρ. ξηρή μαγιά (ένα φακελάκι)
- 10 γρ. ζάχαρη
- 8 γρ. αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 600 ml χλιαρό νερό
Instructions
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε 1 κούπα ζεστό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 10 λεπτά στην άκρη για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Βάζουμε το μείγμα αρτοποιίας σε ένα μπολ
- Κάνουμε μία μικρή λακκούβα στο κέντρο του μείγματος και ρίχνουμε το αλάτι, το λάδι, την ενεργοποιημένη μαγιά, το νερό που μας έχει μείνει και ζυμώνουμε.
- Μορφοποιούμε το ζυμάρι σε ένα μπαλάκι και το αφήνουμε σκεπασμένο με μια πετσέτα σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιάσει τον όγκο του.
- Μόλις φουσκώσει η ζύμη μας, ανοίγουμε με τον πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια, μία πίτσα ή δυο ανάλογα με το μέγεθος.
- Τοποθετούμε την πίτσα σε λαδωμένο ταψί.
- Τρυπάμε την επιφάνεια της πίτσας με ένα πιρούνι και την προψήνουμε (χωρίς γέμιση) για 10’ περίπου σε προθερμασμένο φούρνο, με αέρα, στους 220°C.
- Βγάζουμε την πίτσα από τον φούρνο, γεμίζουμε με υλικά της αρεσκείας μας και στην συνέχεια ξαναψήνουμε, ανάλογα με το φούρνο μας μέχρι να λειώσουν τα τυριά και η βάση της πίτσας από το κάτω μέρος να έχει πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
Video
Notes

Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr