Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε 1 κούπα ζεστό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 10 λεπτά στην άκρη για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Βάζουμε το μείγμα αρτοποιίας σε ένα μπολ
Κάνουμε μία μικρή λακκούβα στο κέντρο του μείγματος και ρίχνουμε το αλάτι, το λάδι, την ενεργοποιημένη μαγιά, το νερό που μας έχει μείνει και ζυμώνουμε.
Μορφοποιούμε το ζυμάρι σε ένα μπαλάκι και το αφήνουμε σκεπασμένο με μια πετσέτα σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιάσει τον όγκο του.
Μόλις φουσκώσει η ζύμη μας, ανοίγουμε με τον πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια, μία πίτσα ή δυο ανάλογα με το μέγεθος.
Τοποθετούμε την πίτσα σε λαδωμένο ταψί.
Τρυπάμε την επιφάνεια της πίτσας με ένα πιρούνι και την προψήνουμε (χωρίς γέμιση) για 10’ περίπου σε προθερμασμένο φούρνο, με αέρα, στους 220°C.
Βγάζουμε την πίτσα από τον φούρνο, γεμίζουμε με υλικά της αρεσκείας μας και στην συνέχεια ξαναψήνουμε, ανάλογα με το φούρνο μας μέχρι να λειώσουν τα τυριά και η βάση της πίτσας από το κάτω μέρος να έχει πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.