Πατατοκροκέτες χωρίς γλουτένη

Πατατοκροκέτες χωρίς γλουτένη

0

Δείτε πως να φτιάξετε πολύ εύκολα πεντανόστιμες και τυρένιες πατατοκροκέτες χωρίς γλουτένη.

Μπορείτε είτε να τις ψήσετε στον φούρνο είτε να τις τηγανίσετε. Δεν ρουφάνε σχεδόν καθόλου λάδι και το μυστικό κρύβεται στο πανάρισμα.

Τραγανές εξωτερικά, αφράτες και τυρένιες που λιώνουν στο στόμα εσωτερικά!

 

Δείτε εδώ συνταγή για Ζουμερά και αφράτα Μπιφτέκια χωρίς ψωμί, με χαμηλούς υδατάνθρακες & χωρίς γλουτένη

 

Πατατοκροκέτες χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Course ορεκτκά
Servings 20 κομμάτια
Calories 81 kcal

Ingredients
  

  • 500 γρ. πατάτες βρασμένες χωρίς την φλούδα
  • ματσάκι άνηθος
  • ματσάκι μαϊντανός
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 120 γρ. τριμμένο τυρί γκούντα
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. μουστάρδα χωρίς γλουτένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κ.σ. αλεύρι χωρίς γλουτένη για όλες τις χρήσεις

Για το πανάρισμα

  • 2 αυγά
  • 70 γρ. νιφάδες καλαμποκιού χωρίς γλουτένη
  • 100 φρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη για όλες τις χρήσεις

Instructions
 

  • Βάζουμε τις πατάτες στον πολυκόφτη και τις πολτοποιούμε πολύ γρήγορα. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον μήλο του πουρέ.
    Δεν χτυπάμε για πολύ ώρα στον πολυκόφτη γιατί θα σπάσει το άμυλο και θα αποκτήσει μια λαστιχοτή υφή.
  • Βάζουμε στον πολυκόφτη τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον μαϊντανό και τα ψιλοκόβουμε.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τις λιωμένες πατάτες, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το αυγό, το τριμμένο τυρί, την μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε μεχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι για να αποκτήσουμε μια πιο σφυχτή ζύμη και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι
    Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε τα αυγά χτυπημένα καλά
    Σε ένα τρίτο μπόλ βάζουμε τις νιφάδες καλαμποκιού, αφού πρώτα τις χτυπήσουμε στον πολυκόφτη.
  • Με ένα κουταλάκι παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα μας και την μορφοποιούμε σε μπαλάκι.
  • Περνάμε το μπαλάκι πρώτα από το αλεύρι.
    Έπειτα από το αυγό και
    τέλος από τις νιφάδες καλαμποκιού.
  • Τοποθετούμε τις πατατοκροκέτες μας σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Μπορείτε είτε να ψήσετε τις πατατοκροκέτες στον φούρνο, αφού πρώτα τις ραντίσετε με λίγο ελαιόλαδο.
    Είτε να τις τηγανίσετε.
    Όπως και να τις κάνετε είναι πεντανόστιμες!

Video

Nutrition

Nutrition Facts
Πατατοκροκέτες χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
81
% Daily Value*
Fat
 
3
g
5
%
Saturated Fat
 
1
g
6
%
Trans Fat
 
0.003
g
Polyunsaturated Fat
 
0.2
g
Monounsaturated Fat
 
1
g
Cholesterol
 
31
mg
10
%
Sodium
 
76
mg
3
%
Potassium
 
130
mg
4
%
Carbohydrates
 
11
g
4
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sugar
 
1
g
1
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
179
IU
4
%
Vitamin C
 
6
mg
7
%
Calcium
 
54
mg
5
%
Iron
 
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword πατάτες, πατατοκροκέτες
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet


Verified by MonsterInsights