Μπουρεκάκια τυριού χωρίς γλουτένη

Μπουρεκάκια τυριού χωρίς γλουτένη

0

 

Φτιάχνουμε πεντανόστιμα μπουρεκάκια τυριού χωρίς γλουτένη πολύ εύκολα και με απλά υλικά.

Το μυστικό μας είναι στην υπέροχη και αφράτη ζύμη που κάνει την διαδικασία τόσο εύκολη σαν παιχνίδι.

Είναι τέλεια ιδέα για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο, για το πάρτι, την εκδρομή.

Θα τα φτιάχνεται συνέχεια!!!

 

Δείτε εδώ συτναγή για Αυθεντική Ιταλική πίτσα χωρίς γλουτένη

Μπουρεκάκια τυριού χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 20 minutes
Cook Time 45 minutes
Χρόνος για το φούσκωμα 50 minutes
Course Snack, παιδικα γεύματα
Servings 18 κομμάτια
Calories 230 kcal

Ingredients
  

Για την ζύμη

  • 500 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη μείγμα για ψωμί
  • 150 γρ. νερό ζεστό στους 40℃
  • 150 γρ. σπορέλαιο
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 1 αυγό
  • 1 κύβος φρέσκια μαγιά
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. σκόνη ψυλλίου

Για την γέμιση

  • 300 γρ. φέτα
  • πιπέρι
  • 1 αυγό

Instructions
 

Για την ζύμη

  • Ξεκινάμε να ενεργοποιήσουμε την μαγιά μας.
    Σε ενα μπολ βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ενεργοποιηθεί η μαγιά μας.
    Βρείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την σωστή ενεργοποίηση της μαγιάς.
  • Στην ενεργοποιημένη μαγιά προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γιαούρτι, το αυγό και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, το αλάτι, την σκόνη ψυλλίου και ξεκινάμε το ανακάτεμα και ζύμωμα.
    Καθώς ζυμώνουμε προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι.
    Η ζύμη μας θα πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη.
  • Μαζεύουμε τη ζύμη μας σε μια μπάλα.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει για μία ώρα.
  • Τοποθετούμε τη φουσκωμένη ζύμη μας στην επιφάνεια εργασίας μας και κάνουμε μερικά διπλώματα.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε μικρότερα κομμάτια 50γρ. περίπου και τα μορφοποιούμε σε μπαλάκια.
  • Σκεπάζουμε με ένα νάιλον τις ζύμες μας για να μην ξεραθούν.

Για την σύνθεση

  • Σε ένα μπόλ τοποθετούμε την φέτα και την σπάμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
    Βάζουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Παίρνουμε ένα από τα μπαλάκια και με τα δάχτυλα μας το ανοίγουμε σε ένα στρογγυλό πιτάκι.
  • Στην μια άκρη από το πιτάκι βάζουμε μια μικρή ποσότητα από τη γέμιση μας (περίπου δυο κ.γ.) και αρχίζουμε να ρολάρουμε την ζύμη μαζί με την γέμιση προς την άλλη πλευρά κλείνοντας παράλληλα και τις πλαϊνές πλευρές.
    Είναι πολύ εύκολη αυτή η διαδικασία, μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλα τα βήματα στο βίντεο που ακολουθεί.
  • Τοποθετούμε τα μπουρεκάκια μας σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα αφήνοντας κενά ανάμεσα τους.
  • Αλείφουμε τα μπουρεκάκια μας με αυγό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180℃ για 45 λεπτά
  • Ξεφουρνίζουμε και απολαμβάνουμε!

Video

Nutrition

Nutrition Facts
Μπουρεκάκια τυριού χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
230
% Daily Value*
Fat
 
13
g
20
%
Saturated Fat
 
3
g
19
%
Trans Fat
 
0.03
g
Polyunsaturated Fat
 
3
g
Monounsaturated Fat
 
6
g
Cholesterol
 
34
mg
11
%
Sodium
 
245
mg
11
%
Potassium
 
37
mg
1
%
Carbohydrates
 
23
g
8
%
Fiber
 
0.4
g
2
%
Sugar
 
1
g
1
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
97
IU
2
%
Calcium
 
101
mg
10
%
Iron
 
0.2
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword λουκανοπιτάκια, μπουρεκάκια, τυρί
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet


Verified by MonsterInsights