24 Απρ Μπλατσαρία χωρίς γλουτένη
Posted at 18:34h
in Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Ζύμες, Κατηγορίες Συνταγών, Ορεκτικά, Πίτες, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Στην Ήπειρο την λένε Μπατσαριά ή Μπλατσαρία, στην Θεσσαλία την λένε Πλαστός, εμείς την λέμε απλά υπέροχη!
Μπλατσαρία χωρίς γλουτένη
Η πιο εύκολη χορτόπιτα!
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
Για τη ζύμη
- 3 κούπες καλαμποκάλευρο
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1 αυγό
- 1 κούπα γάλα
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- 100 ml νερό
Για τη γέμιση
- 1 κιλό σπανάκι ή διάφορα χόρτα για πίτα
- 1 ματσάκι άνηθος
- 3 πράσα
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
- πιπέρι
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- μισό κιλό φέτα
- 3 αυγά
Instructions
Για τη γέμιση
- Πλένουμε καλά το σπανάκι, τα πράσα, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
- Ψιλοκόβουμετα κρεμμυδάκια, τα πράσα και τον άνηθο.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα να τσιγαριστούν.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε να μαραθεί και αυτός.
- Προσθέτουμε το σπανάκι που το έχουμε χοντροκόψει.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σπανάκι να μαραθεί και να πέσει ο όγκος του.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα σουρωτήρι να χάσει τα υγρά του.
- Σε αυτό το διάστημα κόβουμε την φέτα κομματάκια και την ανακατεύουμε με τα αυγά και το πιπέρι της αρεσκείας μας.
- Στην κατσαρόλα μας ανακατεύουμε το μείγμα από το σπανάκι με το τυρί και τα αυγά. Αν χρειαστεί αλατίζουμε.
Για το χυλό
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το γάλα, 1 αυγό, το γιαούρτι, το αλάτι, και το καλαμποκάλευρο και κάνουμε έναν ελαφρύ χυλό.
- Προσθέτουμε σταδιακά το νερό.
- Αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψί το μισό από το χυλό.
- Απλώνουμε τα χόρτα πάνω στο χυλό και σκεπάζουμε με τον υπόλοιπο χυλό.
- Περιχύνουμε με λίγο λάδι.
- Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 με 220°C
Notes
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr