Μαγειρίτσα χωρίς γλουτένη

Μαγειρίτσα χωρίς γλουτένη

0

Δείτε εδώ συνταγή για Λαμπρόψωμο χωρίς γλουτένη

 

Μαγειρίτσα χωρίς γλουτένη

Μύρισε Πάσχα

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 1 hour
Course κυρίως πιάτο, Πάσχα
Servings 8 μερίδες

Ingredients
  

Για τη μαγειρίτσα 

  • 1 συκωταριά από μικρό αρνί 
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 
  • 3 μαρούλια χοντροκομμένα
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 
  • 3 φλ. Ζεστό Νερό
  • 1/3 φλ. Ρύζι καρολίνα ή γλασέ προαιρετικά
  • Αλάτι 
  • πιπέρι

Για το αυγολέμονο 

  • 1 αυγό
  • 1 χυμό λεμονιού

Instructions
 

  • Πλένουμε καλά τη συκωταριά.
  • Τη ζεματίζουμε σε βραστό νερό για 10΄. Πετάμε το νερό
  • Στραγγίζουμε τη συκωταριά και την αφήνουμε να κρυώσει.
  • Ψιλοκόβουμε τη συκωταριά σε πολύ μικρά κομμάτια.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά.
  • Τη σοτάρουμε για 10′ ανακατεύοντας τακτικά.
  • Προσθέτουμε τον άνηθο και σοτάρουμε για ένα λεπτό ακόμα.
  • Προσθέτουμ ετο χοντροκομμένο μαρούλι.
  • Προσθέτουμε το ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά, καθώς και το αλάτι και το πιπέρι 
  • Σιγοβράζουμε τoφαγητό μας σκεπασμένο για 20 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ρύζι (προαιρετικά) και βράζουμε για άλλα 40 λεπτά
  • Προσθέτετε λίγο ζεστό νερό,  αν θέλετε πιο αραιή σούπα, αυτο το ρυθμίζετε εσείς.

Για το αυγολέμονο

  • Σβήνουμε τη μαγειρίτσα για να κοπεί ο βρασμός.
  •  Χωρίζουμε το ασπράδι από τον κρόκο.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το ασπράδι με σύρμα να γίνει μια απαλή μαρέγκα.
  •  Προσθέτουμε τον κρόκο και χτυπάμε να γίνει παχύ σαν κρέμα.
  •  Ρίχνουμε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού χτυπώντας με το σύρμα το αυγολέμονο.
  • Παίρνουμε 2-3 κουτάλες ζωμό από το φαγητό και σταδιακά πάντα ανακατεύοντας με το σύρμα,  το προσθέτουμε στο αυγολέμονο.
  • Ρίχνουμε το αυγολέμονο στη μαγειρίτσα και ανακινούμε την κατσαρόλα από τα χερούλια της, ώστε να πάει παντού.
  •  Κάνουμε ένα απαλό ανακάτεμα στην μαγειρίτσα με την κουτάλα.
  • Ανάβουμε ξανά την εστία στο πιο χαμηλό και αφήνουμε τη μαγειρίτσα για 1΄ χωρίς όμως να πάρει βράση και χωρίς να κοχλάσει το φαγητό.
  •  Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη μαγειρίτσα να σταθεί σκεπασμένη για 10′.

Notes

Κάνουμε το αυγολέμονο πάντα την τελευταία στιγμή για να μη χρειαστεί  να ξαναζεστάνουμε και μας ψηθεί το αυγό.
 
Μπορείτε την προετοιμασία της συκωταριάς (ζεμάτισμα και κόψιμο) να την κάνετε από την προηγούμενη μέρα και να κρατήσετε την συκωταριά στο ψυγείο μέσα σε ένα μπολ
Keyword αρνί, μαγειρίτσα, πάσχα
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet


Verified by MonsterInsights