Λουκουμάδες γεμιστοί με σοκολάτα χωρίς γλουτένη | Gluten-free donuts stuffed with chocolate!

0

Με αυτόν τον πολύ εύκολο τρόπο φτιάχνω τραγανούς λουκουμάδες γεμιστούς με σοκολάτα χωρίς γλουτένη.

Δείτε το κόλπο για να γίνονται ολοστρόγγυλοι.

 

Βάσκικο cheesecake χωρίς αλεύρι και χωρίς γλουτένη | Gluten free Basque Cheesecake no flour!

 

Λουκουμάδες γεμιστοί με σοκολάτα πραλίνα χωρίς γλουτένη

Τραγανοί και πεντανόστιμοι

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 40 minutes
Cook Time 13 minutes
Course Γλυκά
Servings 4 μερίδες
Calories 436 kcal

Ingredients
  

  • 250 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη για όλες τις χρήσεις
  • 9 γρ. ξηρή μαγιά χωρίς γλουτένη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 280 γρ. γάλα
  • Ηλιέλαιο ή Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
  • μέλι και κανέλλα για το γαρνίρισμα
  • 150 γρ. σοκολάτα πραλίνα

Instructions
 

  • Σε ένα μπολ βάζουμε την μαγιά, τη ζάχαρη, το ζεστό γάλα  και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, κοσκινίζοντας το, στην ενεργοποιημένη μαγιά.
    Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να γίνει ένας χυλός.
  • Τέλος προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει.
  • Μόλις φουσκώσει η ζύμη είναι έτοιμη για να τηγανίσουμε τους λουκουμάδες μας.
  • Σε μια κατσαρόλα βαθιά ζεσταίνουμε το λάδι.
  • Για να κόψουμε τους λουκουμάδες ολοστρόγγυλους θα χρησιμοποιήσουμε το χέρι μας.
    Βουτάμε την αριστερή παλάμη στο μείγμα και πιέζουμε προς τα πάνω.
    Την ζύμη που βγαίνει απ’ τον αντίχειρα την κόβουμε με κουτάλι και την ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
    Κάθε φορά που κόβουμε τους λουκουμάδες, βουτάμε το κουτάλι σε νερό για να ξεκολλάνε εύκολα και να πέφτουν στο λάδι όμορφα σχηματισμένοι.
  • Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά, σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ρόδινο χρώμα και τους αφαιρούμε από το τηγάνι.
  • Τους τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
  • Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη μέχρι να τελειώσουν όλοι. 
  • Σε μια σακούλα κορνέ, βάζουμε την σοκολάτα πραλίνα με μια απλή μύτη κορνέ στο μπροστινό σημείο ή αν δεν έχετε απλά κόψτε στην σακούλα ένα μικρό άνοιγμα.
    Παίρνουμε έναν έναν λουκουμά και τον τρυπάμε σε μια πλευρά με την μύτη του κορνέ και πρεσάρουμε λίγη σοκολάτα ώστε να γεμίσει ο λουκουμάς.
  • Τοποθετούμε τους λουκουμάδες σε πιατέλα και τους περιχύνουμε με μέλι και κανέλα ή με ζάχαρη και κανέλα.

Video

Nutrition

Nutrition Facts
Λουκουμάδες γεμιστοί με σοκολάτα πραλίνα χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
436
% Daily Value*
Fat
 
15
g
23
%
Saturated Fat
 
12
g
75
%
Polyunsaturated Fat
 
0.4
g
Monounsaturated Fat
 
1
g
Cholesterol
 
8
mg
3
%
Sodium
 
92
mg
4
%
Potassium
 
279
mg
8
%
Carbohydrates
 
68
g
23
%
Fiber
 
8
g
33
%
Sugar
 
26
g
29
%
Protein
 
11
g
22
%
Vitamin A
 
115
IU
2
%
Vitamin C
 
0.01
mg
0
%
Calcium
 
164
mg
16
%
Iron
 
4
mg
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword γλυκό, ζύμη, λουκουμάδες, χωρίς γλουτένη
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet

Πολύ εύκολη συνταγή για Αφράτους λουκουμάδες παραλίας χωρίς μαγιά και χωρίς γλουτένη!



Verified by MonsterInsights