28 Μαρ Λουκανικοπιτάκια χωρίς γλουτένη
Posted at 09:55h
in Party Menu, Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Ζύμες, Κατηγορίες Συνταγών, Λουκάνικα/Αλλαντικά, Ορεκτικά, Παιδικά Γεύματα, Πίτες, ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπιτικά Λουκανικοπιτάκια, με αφράτη ζύμη που μέσα της κλείνει λουκανικάκι. Αγαπημένο σνακ για όλες τις στιγμές.
Ιδανικά για το κολατσιό στο σχολείο, τα πάρτι, τις σχολικές γιορτές.

Λουκανικοπιτάκια χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 300 ml ζεστό γάλα πέριπου στους 40°C
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 400 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη μείγμα για ψωμί
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ψύλλιο
- 1 φρέσκια μαγιά χωρίς γλουτένη
- 100 γρ. μαλακό βούτυρο
- 16 μικρά λουκάνικα με ένδειξη χωρίς γλουτένη
- 1 αυγό για το άλειμμα
Instructions
- Προετοιμάζουμε την μαγιά. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και 100 γρ. απο το ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Στο μείγμα με τη μαγιά προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το αυγό και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ψύλλιο.
- Βάζουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με το γάλα διαδοχικά.Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα ζυμάρι.
- Μόλις σχηματιστεί το ζυμάρι προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί.Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και να κολλάει ελαφρώς στα χέρια.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μια ώρα να διπλασιάσει τον όγκο της.
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια (εγω χρησιμοποιώ ρυζάλευρο, βοηθάει τη ζύμη να ανοίξει πιο εύκολα) και ζυμώνουμε ελαφρά.
- Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 16 τεμάχια. Σχηματίζουμε μπαλάκια, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 10 λεπτά.
- Παίρνουμε ένα από τα μπαλάκια και με τα χέρια μας το ανοίγουμε σε ορθογώνιο.
- Τοποθετούμε στο κέντρο ένα λουκάνικο.Κόβουμε δεξιά-αριστερά τη ζύμη μας σε 4 λοξές λωρίδες.Σκεπάζουμε το λουκάνικο διαδοχικά με τις λωρίδες, σαν πλεξούδα.Δείτε το βίντεοπου ακολουθεί για αναλυτικές λεπτομέρειες.
- Τοποθετούμε τα λουκανοπιτάκια μας σε ταψί με λαδόκολλα.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα να φουσκώσουν.
- Αλείφουμε με αυγό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-40 λεπτά.
Video
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr