Κρακεράκια με γεύση πίτσας χωρίς γλουτένη

Κρακεράκια με γεύση πίτσας χωρίς γλουτένη

0

 

Κρακεράκια χωρίς γλουτένη με γεύση πίτσας, τραγανά και πλούσια σε τυρί τσένταρ λιώνουν στο στόμα σας σε κάθε μπουκιά.

Δεν μπορείς να φας μόνο ένα!

 

Κρακεράκια με γεύση πίτσας χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 15 mins
Cook Time 20 mins
Course σνακ
Servings 35 κρακεράκια

Ingredients
  

  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
  • 1/4 κ.γ. ξανθάνη
  • 70 γρ. βούτυρο κρύο
  • 100 γρ. τυρί τσένταρ
  • 3 κ.σ. κρύο νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. baking powder

Instructions
 

  • Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά, το αλεύρι, την ξανθάνη, το αλάτι, την πάπρικα, τη ρίγανη, το baking powder και τα ανακατεύουμε να αναμιχθούν.
  • Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο, το οποίο το έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια και αρχίσουμε να ανακατεύουμε και να τρίβουμε το μείγμα με τα χέρια μας. Αρχικά το αποτέλεσμα θα φαίνεται σαν κομμάτια από χώμα, αλλά αυτό είναι ακριβώς και το αποτέλεσμα που θέλουμε, προκειμένου το βούτυρο να μοιραστεί παντού.
  • Προσθέτουμε το τσένταρ και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Τώρα θα παρατηρήσουμε ότι το μείγμα μας αρχίζει να παίρνει την μορφή της ζύμης.
  • Προσθέτουμε το κρύο νερό κουταλιά-κουταλιά και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
  • Βάζουμε τη ζύμη μας για 1 ώρα στο ψυγείο.
  • Μετά από 1 ώρα, ανοίγουμε τη ζύμη μας σε φύλλο μισού εκατοστού πάχους. Επειδή η ζύμη μας κολλάει χρησιμοποιήστε 2 λαδόκολλες, μέσα στις οποίες θα ανοίξετε τη ζύμη.
  • Χρησιμοποιούμε μια κουπάτ διαμέτρου 4 εκ. ή όποιου μεγέθους θέλετε εσείς και κόβετε τα κρακεράκια.
  • Τα τοποθετούμε πάνε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 20 λεπτά.

Notes

Keyword κρακεράκια, πίτσα, τσένταρ
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet