24 Μαρ Quiche Lorraine χωρίς γλουτένη με καραμελωμένα κρεμμύδια, μείγμα τυριών και τοματίνια
Posted at 09:48h
in Party Menu, Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Ζύμες, Κατηγορίες Συνταγών, Ορεκτικά, Πίτες, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αυτή είναι η πιο τέλεια αρμυρή τάρτα – Quiche Lorraine χωρίς γλουτένη με καραμελωμένα κρεμμύδια, μείγμα τυριών και τοματίνια.
Φτιάχνεται πολύ εύκολα, είναι πεντανόστιμη και τρώγεται μετά μανίας.
Αν την φτιάξετε μια φορά, δεν θα σταματάτε να την φτιάχνετε.
Δείτε εδώ πώς μπορούμε να φτιάξουμε αλεύρι αμυγδάλου.
Quiche Lorraine χωρίς γλουτένη με καραμελωμένα κρεμμύδια, μείγμα τυριών και τοματίνια
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
Για την ζύμη
- 200 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
- 150 γρ. βούτυρο κρύο
- ½ κ.γ. ξανθάνη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 50-80 γρ. κρύο νερό
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
- 400 γρ. κρεμμύδια
- 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι χωρίς γλουτένη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 50 γρ. ελαιόλαδο
Για την Γέμιση
- 200 γρ. φέτα
- 150 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
- 15 τοματίνια
Instructions
Για την ζύμη
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι αμυγδάλου, την ξανθάνη, το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
- Κόβουμε το παγωμένο βούτυρο σε μικρά κομματάκια και το προσθέτουμε στο μπολ με τα άλευρα.
- Με τα χέρια μας τρίβουμε το βούτυρο με το αλεύρι, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα σαν άμμο. Συνεχίζουμε μέχρι να μην υπάρχουν μεγάλα κομμάτια βούτυρου.
- Προσθέτουμε το παγωμένο νερό (σταδιακά και όσο πάρει) και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη σφιχτή.
- Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Ανοίγουμε την ζύμη ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες με την βοήθεια ενός πλάστη.
- Μεταφέρουμε την ζύμη στην ταρτιέρα μας, την οποία έχουμε βουτυρώσει, και με τα χέρια μας την μορφοποιούμε στο σχήμα της ταρτιέρας.
- Κάνουμε μερικές τρύπες σε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 180℃, για 30 λεπτά.
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε το αλάτι και την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε.Αφήνουμε την ζάχαρη να καραμελώσει και σβήνουμε με το βαλσάμικο ξύδι.
Για την σύνθεση της τάρτας
- Βγάζουμε από τον φούρνο την προψημένη τάρτα μας και απλώνουμε το τριμμένο τυρί γκούντα.
- Από πάνω απλώνουνε την φέτα κομμένο σε μικρά κομμάτια, σαν ζάρι.
- Πανω από την φέτα απλώνουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια.
- Τέλος κόβουμε τα τοματίνια στην μέση και τα τοποθετούμε πάνω από τα καραμελωμένα κρεμμύδια.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο της τάρτας για ακόμα 20 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε και απολαμβάνουμε!
Video
Nutrition
Nutrition Facts
Quiche Lorraine χωρίς γλουτένη με καραμελωμένα κρεμμύδια, μείγμα τυριών και τοματίνια
Amount per Serving
Calories
329
% Daily Value*
Fat
26
g
40
%
Saturated Fat
12
g
75
%
Trans Fat
0.4
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
7
g
Cholesterol
56
mg
19
%
Sodium
443
mg
19
%
Potassium
124
mg
4
%
Carbohydrates
18
g
6
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
3
g
3
%
Protein
9
g
18
%
Vitamin A
558
IU
11
%
Vitamin C
7
mg
8
%
Calcium
210
mg
21
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr