10 Μάι KFC κοτομπουκιές χωρίς γλουτένη
Posted at 09:58h
in Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Κατηγορίες Συνταγών, Κοτόπουλο, Κοτόπουλο, Κυρίως Γεύματα, ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Kfc κοτομπουκιές χωρίς γλουτένη
η αυθεντική συνταγή χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 1/5 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
- μισό φλυτζάνι καλαμποκάλευρο χωρίς γλουτένη
- 2/3 κ.σ. αλάτι
- 1/2 κ.σ. ξηρό θυμάρι
- 1/2 κ.σ. ξηρό βασιλικό
- 1/3 κ.σ. ρίγανη
- 1 κ.σ. αλάτι σέλινου
- 1 κ.σ. μαύρο πιπέρι
- 1 κ.σ. σκόνη μουστάρδα
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 κ.σ. τζίντζερ σκόνη
- 1 κ.σ. λευκό πιπέρι
- 1 φλυτζάνι βουτυρόγαλα
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μερίδες
- Φυτικό λάδι γιατηγάνισμα
Instructions
- Προσθέστε τα μπαχαρικά και μυρωδικά σε ένα μικρό πολυμηχάνημα και κόψτε τα μέχρι να είναι όλα ομοιόμορφα σε μέγεθος.
- Προσθέστε το αλεύρι σε ένα μπολ με όλα τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά και ανακατέψτε με ένα σύρμα.
- Σε ένα δεύτερο μεγαλύτερο μπολ προσθέτουμε το βουτυρόγαλα και το αυγό και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.
- Προσθέστε το κοτόπουλο στο μείγμα με το βουτυρόγαλα και αφήστε το να μαριναριστεί για 20-30 λεπτά.
- Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το βουτυρόγαλα και αφήστε το περιττό βουτυρόγαλα να στραγγίσει.
- Βυθίστε τα κομμάτια κοτόπουλου στο μείγμα του αλευριού από όλες τις πλευρές και στη συνέχεια τινάξτε την περίσσιο αλεύρι.
- Το αφήνουμε να ξεκουραστεί σε μια λαμαρίνα για 20-30 λεπτά.
- Προσθέστε λάδι σε μια φριτέζα ή σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ώστε το κοτόπουλο να μπορεί να βυθιστεί πλήρως.
- Ζεσταίνουμε το λάδι αρκετά και τηγανίζουμε σε μικρές δόσεις για 15-18 λεπτά.
- Βγάζουμε το κοτόπουλο από το λάδι και το τοποθετούμε πάνω σε σχάρα για να στραγγίξει.
- Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές
Notes
Το βουτυρόγαλα ή αλλιώς buttermilk είναι ένα υλικό πολύ γνωστό στην Αμερικάνικη κουζίνα αλλά όχι τόσο διαδεδομένο στην Ελληνική.
Το βουτυρόγαλα είναι οξινισμένο αποβουτυρωμένο γάλα, δηλαδή το υγρό που μένει όταν αφαιρέσουμε από το γάλα το βούτυρο.
Υλικά
250 ml. Γάλα 2 κ.σ. χυμό λεμόνιΕκτέλεση
Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι γάλα και λεμόνι.
Βάλτε σε 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα και προσθέστε μέσα το χυμό λεμονιού και στη συνέχεια ανακατέψτε καλά.
Προφανώς τις ποσότητες τις αλλάζετε ανάλογα με το πόσο βουτυρόγαλα χρειάζεστε!
Αφήνεται το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά.
Θα δείτε το βουτυρόγαλα να έχει πήξει.
Αν όχι προσθέστε λίγο ακόμα ξύδι ή λεμόνι και αφήστε το να πήξει.
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr