03 Μάι Μαγιονέζα χωρίς γλουτένη
Posted at 10:56h
in Αυγά, Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Κατηγορίες Συνταγών, Ορεκτικά, Σάλτσες-Μαρινάδες, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δείτε εδώ συνταγή για για κοτόπουλο KFC χωρίς γλουτένη
Μαγιονέζα χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 2 κρόκοι αυγών
- 300 ml. σπορέλαιο
- 1 κ.σ. λευκό ξύδι
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- αλάτι
Instructions
- Βγάζετε όλα ταυλικά που θα χρησιμοποιήσετε απ’ το ψυγείο τουλάχιστον μια ώρα πριν.
- Ρίχνετε σε ένα μπολ, τους κρόκους, τη μουστάρδα το ξύδι και το αλάτι.
- Τα χτυπάτε στο μίξερ χειρός ή με ότι άλλο μέσο έχετε για περίπου 1 λεπτό, σε υψηλή ταχύτητα. Σε αυτό το σημείο (ανάλογα και με το μηχάνημα που χρησιμοποιείτε) αρχίζει κάπως να φουσκώνει το μίγμα.
- Αρχίζετε να προσθέτετε το ελαιόλαδο σε σταθερή, χαμηλή ροή, σαν κορδόνι και συνεχίσετε το χτύπημα. Μετά από 30”-40” το μίγμα αρχίζει σιγά-σιγά να πήζει καθώς το λάδι ενσωματώνεται και δημιουργείται η μαγιονέζα.
- Όταν η μαγιονέζα φτάσει στην επιθυμητή ποσότητα, σταματάτε το χτύπημα, δοκιμάζετε το μίγμα και διορθώνετε στη γεύση σας.
- Στη συνέχεια, προσθέτετε το χυμό του λεμονιού, χτυπάτε δυνατά στο μίξερ για λίγα ακόμα δευτερόλεπτα και ξαναδοκιμάζετε, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία μέχρι η γεύση να έρθει εκεί που σας ταιριάζει.
- Μεταφέρετε τη μαγιονέζα σ’ ένα μπολ και την βάζετε στο ψυγείο, διατηρείται περίπου 5-7 μέρες.
Notes
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr