16 Απρ Πρωτεϊνικό Κέικ αμυγδάλου χωρίς αλεύρι, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη | Almond protein cake gluten free
Posted at 00:24h
in Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Γλυκά, Γλυκά., Κατηγορίες Συνταγών, Ξηροί καρποί, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αυτό το πρωτεϊνικό κέικ αμυγδάλου φτιάχνεται πολύ εύκολα, είναι χωρίς αλεύρι, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη και το τρώμε χωρίς ενοχές! Θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή!
Δείτε εδώ συνταγή για Κολοκυθοκεφτέδες νηστίσιμους-vegan χωρίς γλουτένη
Πρωτεϊνικό Κέικ αμυγδάλου χωρίς αλεύρι, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
Για το κέικ
- 4 ασπράδια αυγών
- 1 πρέζα αλάτι
- 33 γρ στέβια 1:3
- 200 γρ αμύγδαλα
- 2 κ.γ. baking powder χωρίς γλουτένη
Για την κρέμα
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 90 γρ. στέβια 1:3
- 100 γρ. corn flour χωρίς γλουτένη
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. αμυγδαλοβούτυρο
- 1 βανιλίνη
- 100 γρ. αμύγδαλα φιλέ
Instructions
Για το κέικ
- Βάζουμε τα ασπράδια σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με μια πρέζα αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε την στέβια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή μαρέγκα.
- Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σαν σκόνη. Δεν τα χτυπάμε περισσότερο από ότι πρέπει γιατι θα βγάλουν τα έλαια τους.
- Προσθέτουμε το baking powder στην σκόνη αμυγδάλου και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου σταδιακά στην μαρέγκα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ με απαλές κινήσεις από μέσα προς τα έξω για να μην χαλάσουμε τον όγκο της μαρέγκας.
- Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψάκι περίπου 20 εκ. και βάζουμε το μείγμα μας στο ταψάκι.
- Ψήνουμε στους 180℃ για 20-30 λεπτά στις αντιστάσεις.
- Μόλις βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε στην μέση οριζόντια.
Για την κρέμα
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με την στέβια και τα αφήνουμε να ζεσταθούν.
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε το corn flour μαζί με 100 γρ. από το γάλα μας και τα ανακατεύουμε ώστε να λιώσει το corn flour.
- Βάζουμε το μείγμα του corn flour στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε.
- Μόλις αρχίσει να βράζει και να δένει η κρέμα μας, αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας.
- Βάζουμε την κρέμα σε ένα ανοιχτό δοχείο και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή σαντιγί.
- Αφού έχει κρυώσει καλά η κρέμα την βάζουμε σε ένα μπολ και την χτυπάμε καλά να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε την βανιλίνη και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε στην κρέμα το αμυγδαλοβούτυρο και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε σταδιακά στην κρέμα την σαντιγί και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Για την συναρμολόγηση
- Τοποθετούμε το ένα κομμάτι του κέικ αμυγδάλου χωρίς γλουτένη σε ένα δίσκο και απλώνουμε την μισή κρέμα σε όλη την επιφάνεια.
- Τοποθετούμε από πάνω, το δεύτερο κομμάτι του κέικ και καλύπτουμε το κέικ με την υπόλοιπη κρέμα.
- Πασπαλίζουμε και διακοσμούμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλά φιλέ.
- Τρώμε χωρίς ενοχές!
Video
Nutrition
Nutrition Facts
Πρωτεϊνικό Κέικ αμυγδάλου χωρίς αλεύρι, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
289
% Daily Value*
Fat
23
g
35
%
Saturated Fat
5
g
31
%
Trans Fat
0.004
g
Polyunsaturated Fat
5
g
Monounsaturated Fat
12
g
Cholesterol
19
mg
6
%
Sodium
72
mg
3
%
Potassium
300
mg
9
%
Carbohydrates
24
g
8
%
Fiber
5
g
21
%
Sugar
2
g
2
%
Protein
9
g
18
%
Vitamin A
247
IU
5
%
Vitamin C
0.1
mg
0
%
Calcium
129
mg
13
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr