Gluten free Cinnamon Rolls | Ρολά κανέλας χωρίς γλουτένη

Gluten free Cinnamon Rolls | Ρολά κανέλας χωρίς γλουτένη

0

 

Φτιάξτε τα πιο αφράτα ρολάκια κανέλας χωρίς γλουτένη με νόστιμη γέμιση κανέλας και λευκό γλάσο! Αυτά τα gluten free cinnamon rolls θα σας ξετρελάνουν!

Ακολουθήσετε τη συνταγή μου βήμα-βήμα και θα φτιάξετε τα πιο τέλεια ρολάκια κανέλας.

Τραγανά απ’ έξω, ζουμερά από μέσα κι όταν θα απλώσετε πάνω τους το λευκό γλάσο, δεν θα πιστεύετε πόσο νόστιμα έγιναν!

 

Δείτε εδώ τις πιο τέλειες συνταγές χωρίς γλουτένη  για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας

Gluten free Cinnamon Rolls | Ρολά κανέλας χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 20 minutes
Cook Time 50 minutes
Χρόνος για το φούσκωμα 1 hour 30 minutes
Course Dessert, Γλυκά, Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι
Servings 12 μερίδες
Calories 420 kcal

Ingredients
  

Για τη ζύμη

  • 2 κυβάκια φρέσκια μαγιά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. γάλα
  • 10 γρ. ψύλλιο
  • 400 γρ. νερό
  • 600 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη μείγμα για ψωμί
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ξύδι

Για την γέμιση

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 3 κ.γ. κανέλα

Για το γλάσο

  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη χωρίς γλουτένη
  • 3 κ.σ. χυμό από λεμόνι

Instructions
 

  • Ξεκινάμε να ενεργοποιήσουμε την μαγιά μας.
    Σε ενα μπολ βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το ζεστό γάλα.
    Ανακατεύουμε να λιώσει η μαγιά και προσθέτουμε 2 κουταλιές από το αλεύρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ενεργοποιηθεί η μαγιά μας.
    Βρείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την σωστή ενεργοποίηση της μαγιάς.
  • Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το ζελέ ψυλλίου στο μπολ με το αλεύρι.
    Για να φτιάξουμε το ζελέ ψύλλιου ανακατεύουμε το ψύλλιο με 100 γρ. νερό μέχρι να σχηματιστεί το ζελέ.
    Αν χρησιμοποιείτε σκόνη ψυλλίου τότε θα πρέπει να την προσθέσετε κατευθείαν στο αλεύρι σας χωρίς να το αραιώσετε με νερό, γιατί θα σβολιάσει.
    Δείτε εδώ τα ωφέλη του ψυλλίου για τον οργανισμό αλλά και την ζύμη μας.
  • Προσθέτουμε τα αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει λίγο.
  • Στο ζεστό νερό βάζουμε την ζάχαρη και την ανακατεύουμε να λιώσει. Μόλις λιώσει την προσθέτουμε στο μπολ με το αλεύρι.
  • Προσθέτουμε το μείγμα με την ενεργοποιημένη μαγιά μας και το ξύδι.
    Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, το μείγμα μας είναι τόσο μαλακό που όλη η διαδικασία είναι πολύ εύκολη.
  • Λίγο πριν ομογενοποιηθεί εντελώς το μείγμα μας προσθέτουμε 75γρ. από το μαλακό βούτυρο και ζυμώνουμε.
    Η ζύμη μας θα είναι πολύ μαλακή και θα κολλάει ελαφρώς στα χέρια.
  • Μαζεύουμε την ζύμη μας σε μια μπάλα, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιάσει τον όγκο της, περίπου για 1 ώρα.
  • Τοποθετούμε τη ζύμη μας σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ζυμώνουμε κάνοντας διπλώματα.
  • Την ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα, περίπου 50x40 εκ.
    Η ζύμη μας είναι τόσο αφράτη που σε ένα λεπτό θα την έχετε ανοίξει.
    Χρησιμοποιείστε αλεύρι για να αποφύγετε να κολλήσει η ζύμη.
  • Απλώνουμε πάνω στην ζύμη μας το μαλακωμένο βούτυρο (100γρ.), αφήνοντας περίπου 3 δάχτυλα από την μια άκρη της ζύμης χωρίς να την αλείψουμε με βούτυρο. Αυτή η διαδικασία θα μας βοηθήσει να κλείσουμε το ρολό μας όμορφα.
  • Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε την ζάχαρη με την κανέλα.
  • Απλώνουμε πάνω από την βουτυρωμένη επιφάνεια το μείγμα ζάχαρη-κανέλας.
  • Από την μία άκρη που είναι καλά αλειμμένη με την γέμιση μας και προς την άκρη που έχουμε αφήσει χωρίς να βουτυρώσουμε, τυλίγουμε σε ρολό και κλείνουμε καλά την άκρη κατά μήκος.
  • Για να κόψουμε τα ρολάκια μας θα κάνουμε ένα τέλειο κόλπο. Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι μια κλωστή.
    Περνάμε την κλωστή κάτω από το ρολό μας, και την σφίγγουμε γύρω από το ρόλο μας. Θα δείτε ότι θα κοπεί πολύ εύκολα και με ακρίβεια.
    Κόβουμε 12 ρολάκια περίπου 3εκ. στο πάχος.
  • Τοποθετούμε τα ρολάκια μας με την φαρδιά όψη να μας κοιτάει, σε βουτυρωμένο ταψάκι, το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Σκεπάζουμε με ένα νάιλον και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά να φουσκώσουν.
  • Αλείφουμε με τα 25 γρ. λιωμένου βουτύρου που έχουμε κρατήσει.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170℃ για 40-50 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
  • Για το γλάσο βάζουμε την άχνη ζάχαρη σε ένα μπολάκι και προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά τον χυμό λεμονιού. Η υφή του θα πρέπει να είναι παχύρευστη. Αν σας βγεί πιο αραιό προσθέστε λίγη άχνη ή αν σας βγεί πιο πηχτό μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό.
  • Αφού έχουν κρυώσει τα ρολά κανέλας τα περιχύνουμε με το γλάσο μας.

Video

Nutrition

Nutrition Facts
Gluten free Cinnamon Rolls | Ρολά κανέλας χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
420
% Daily Value*
Fat
 
15
g
23
%
Saturated Fat
 
9
g
56
%
Trans Fat
 
1
g
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
4
g
Cholesterol
 
65
mg
22
%
Sodium
 
158
mg
7
%
Potassium
 
40
mg
1
%
Carbohydrates
 
69
g
23
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sugar
 
28
g
31
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
481
IU
10
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
33
mg
3
%
Iron
 
0.2
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword cinnamon rolls, κανέλα, ρολά κανέλας
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet


Verified by MonsterInsights