Γλυκό ψυγείου χωρίς γλουτένη

Γλυκό ψυγείου χωρίς γλουτένη

0

Αν αγαπάτε τα ελαφριά δροσερά κρεμώδη επιδόρπια, θα ενθουσιαστείτε όταν μάθετε ότι το να φτιάξετε τη δική σας σπιτική πουτίγκα είναι πιο εύκολο από ό,τι νομίζετε.

Αυτή η πουτίγκα είναι εύκολη, δεν χρειάζεται ψήσιμο, είναι κρεμώδης και ιδανική για σερβίρισμα μετά από ένα οικογενειακό δείπνο.

Είναι γλυκό όσο πρέπει, απαλό στην υφή, με γεύση πραλίνας στο πάνω μέρος, βανίλια στην κάτω στρώση, που σβήνουν με σιρόπι βύσσινο.

Το καλύτερο μέρος της πουτίγκας είναι ότι μπορείτε να την απολαύσετε όλο το χρόνο!

 

Γλυκό ψυγείου χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 15 mins
Αναμονή στο ψυγείο 3 hrs
Course Γλυκά
Servings 8 μερίδες

Ingredients
  

Για την πουτίγκα πραλίνας

  • 240 ml. γάλα
  • 130 γρ. πραλίνα
  • 40 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 60 γρ. κρύο νερό
  • 10 γρ. ζελατίνη σε σκόνη

Για την πουτίγκα βανίλιας

  • 50 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1 βανιλίνη
  • 60 γρ. κρύο νερό
  • 10 γρ. ζελατίνη σε σκόνη

Instructions
 

Για την πουτίγκα πραλίνας

  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε την ζελατίνη και το νερό, ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 10 λεπτά ώστε να μαλακώσει η ζελατίνη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, την πραλίνα, την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε και τη ζελατίνη αφού πρώτα την έχουμε ζεστάνει για να λιώσει, και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μας.
  • Βάζουμε το μείγμα μας σε μια φόρμα για ζελέ ή μια φόρμα του κέικ και την τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα.

Για την πουτίγκα βανίλιας

  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε την ζελατίνη και το νερό, ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 10 λεπτά ώστε να μαλακώσει η ζελατίνη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε και τη ζελατίνη αφού πρώτα την έχουμε ζεστάνει για να λιώσει, και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μας.
  • Προσθέτουμε το μείγμα μας πάνω στο κρύο μείγμα πραλίνας και βάζουμε πάλι στο ψυγείο για 2 ώρες ώστε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί ρο γλυκό μας.

Ξεφορμάρισμα

  • Μετά από 2 ώρες το γλυκό μας έχει κρυώσει και σταθεροποιηθεί και μπορούμε να το σερβίρουμε.
  • Για να ξεφορμάρουμε το γλυκό μας πρέπει να αναποδογυρίσουμε τη φόρμα μας σε ένα πιάτο. Αν η φόρμα σας είναι ειδική για ζελέ με καπάκι, θα ξεφορμάρετε πιο εύκολα. Αν χρησιμοποιείτε φόρμα του κέικ βυθίστε τη φόρμα, χωρίς να βραχεί το γλυκό σας, σε ζεστό νερό για ένα λεπτό και έπειτα αναποδογυρίστε τη φόρμα σε ένα πιάτο.
  • Γαρνίρετε με σιρόπι βύσσινου και σερβίρετε.

Video

Notes

Keyword κρέμα, πουτίγκα, πραλίνα
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet