29 Απρ Brownies χωρίς γλουτένη
Posted at 14:00h
in Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Γλυκά, Γλυκά., Ζύμες, Κατηγορίες Συνταγών, Πρωινό, Σοκολάτα, ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Brownies χωρίς γλουτένη
Σοκολατένιος πειρασμός
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 200 γρ. βούτυρο
- 4 αυγά
- 300 γρ. ζάχαρη
- 2 βανιλίνες
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
- 60 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
- 40 γρ. κακάο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε σταγόνες
- 250 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
Instructions
- Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Βάζουμε τα 250 γρ. κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπενμαρι
- Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με σπάτουλα ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Αφού λιώσει το βούτυρο και η σοκολάτα, αφαιρούμε το μπολ από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας πολύ καλά.
- Αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία του και να γίνει χλιαρό το μίγμα.
- Μετά ρίχνουμε μέσα στο μπολ, τους κρόκους από τα αυγά ανακατεύοντας, τη βανίλια και το αλάτι.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάμε με το σύρμα για 5 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα ώστε να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
- Ενσωματώνουμε σταδιακά τη μαρέγκα στο μείγμα μας για να αφρατέψει το μείγμα.
- Για να γίνουν αφράτα τα brownies και ζουμερά με υγρή και ρευστή σοκολάτα στο κέντρο, πρέπει να κοσκινίσουμε το αλεύρι και το κακάο.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο ενσωματώνοντας καλά στο μείγμα με τη βοήθεια μίας σπάτουλας.
- Προσθέτουμε τις 150 γρ. σταγόνες σοκολάτας και αναδιπλώνουμε απαλά το μίγμα, για να μη χάσουμε τον αέρα που έχει εγκλωβιστεί.
- Καλό θα ήταν το μείγμα να είναι κρύο για να μην λιώσει η σοκολάτα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C
- Σε ένα ταψί 20x30 εκ. ή σε στρογγυλό ταψάκι 26 εκ. διάμετρο, βάζουμε λαδόκολλα καλύπτοντας τον πάτο και τα πλάγια.
- Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στον φούρνο για 30-35 λεπτά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια.
Notes

Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr