Brownies χωρίς γλουτένη

Brownies χωρίς γλουτένη

0

Brownies χωρίς γλουτένη

Σοκολατένιος πειρασμός

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 15 mins
Cook Time 35 mins
Course Γλυκά
Servings 16 μερίδες

Ingredients
  

  • 200 γρ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανιλίνες
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
  • 60 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 40 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε σταγόνες
  • 250 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη

Instructions
 

  • Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Βάζουμε τα 250 γρ. κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπενμαρι
  • Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με σπάτουλα ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Αφού λιώσει το βούτυρο και η σοκολάτα, αφαιρούμε το μπολ από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας πολύ καλά.
  • Αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία του και να γίνει χλιαρό το μίγμα.
  • Μετά ρίχνουμε μέσα στο μπολ, τους κρόκους από τα αυγά ανακατεύοντας, τη βανίλια και το αλάτι.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάμε με το σύρμα για 5 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα ώστε να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
  • Ενσωματώνουμε σταδιακά τη μαρέγκα στο μείγμα μας για να αφρατέψει το μείγμα.
  • Για να γίνουν αφράτα τα brownies και ζουμερά με υγρή και ρευστή σοκολάτα στο κέντρο, πρέπει να κοσκινίσουμε το αλεύρι και το κακάο.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο ενσωματώνοντας καλά στο μείγμα με τη βοήθεια μίας σπάτουλας.
  • Προσθέτουμε τις 150 γρ. σταγόνες σοκολάτας και  αναδιπλώνουμε απαλά το μίγμα, για να μη χάσουμε τον αέρα που έχει εγκλωβιστεί.
  • Καλό θα ήταν το μείγμα να είναι κρύο για να μην λιώσει η σοκολάτα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C
  • Σε ένα ταψί 20x30 εκ. ή σε στρογγυλό ταψάκι 26 εκ. διάμετρο,  βάζουμε λαδόκολλα καλύπτοντας τον πάτο και τα πλάγια.
  • Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στον φούρνο για 30-35 λεπτά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια.

Notes

Μπορούμε να γαρνίρουμε με λιωμένη λευκή σοκολάτα ή γκανάζ της αρεσκείας μας.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι με αλεύρι αμυγδάλου εξ ολοκλήρου.
Keyword brownies, γλυκό, κακαο, σοκολάτα
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet