Μπαγκετούλες με ελιές χωρίς γλουτένη

Μπαγκετούλες με ελιές χωρίς γλουτένη

1

 

Με αυτόν τον πολύ εύκολο τρόπο φτιάχνω αφράτες μπαγκετούλες με ελιές χωρίς γλουτένη.

Με ελάχιστο ζύμωμα και κόπο, μπορείτε να απολαμβάνετε πεντανόστιμες μπαγκέτες.

Σας προτείνω να κρατήσετε τις μπακέτες που δεν θα καταναλώσετε άμεσα στην κατάψυξη, αφού πρώτα τις έχετε κλείσει αεροστεγώς σε σακουλάκια τροφίμων.

Όταν χρειάζεστε μια μπαγκέτα την βγάζετε από την κατάψυξη και την αφήνετε να ξεπαγώσει με  φυσικό τρόπο.

Επίσης αφού ξεπαγώσει μπορείτε να την ζεστάνετε και θα είναι πραγματικά σαν μόλις να την ξεφουρνίσατε.

 

Δείτε εδώ συνταγή για Τυροκούλουρο χωρίς γλουτένη

 

Μπαγκετούλες με ελιές χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Cook Time 40 minutes
Course ψωμι
Servings 6 μπαγκετούλες
Calories 387 kcal

Ingredients
  

  • 500 γρ. αλεύρι μείγμα για ψωμί χωρίς γλουτένη
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 10 γρ. ψύλλιο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κυβάκι φρέσκια μαγιά
  • 600 ml. νερό
  • 200 γρ. κομμένες ελιές χωρίς κουκούτσι

Instructions
 

  • Ξεκινάμε να ενεργοποιήσουμε την μαγιά μας.
    Σε ενα μπολ βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και 150 ml νερό. Ανακατεύουμε να λιώσει η μαγιά και προσθέτουμε μια κουταλιά από το αλεύρι.
    Ανακατεύουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ενεργοποιηθεί η μαγιά μας.
    Βρείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την σωστή ενεργοποίηση της μαγιάς.
  • Για να φτιάξουμε το ζελέ ψύλλιου ανακατεύουμε το ψύλλιο με 100 γρ. νερό μέχρι να σχηματιστεί το ζελέ.
    Αν χρησιμοποιείτε σκόνη ψυλλίου τότε θα πρέπει να την προσθέσετε κατευθείαν στο αλεύρι σας χωρίς να το αραιώσετε με νερό, γιατί θα σβολιάσει.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.
    Κάνουμε μια λακκουβίτσα στο κέντρο.
  • Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς στο αλεύρι, το ζελέ ψυλλίου, το ξύδι, το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε.
    Δεν χρειάζεται κόπος για το ζύμωμα αφού η ζύμη μας είναι πολύ μαλακή και εύπλαστη.
  • Λίγο πριν ολοκληρώσουμε το ζύμωμα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, θα δείτε ότι αμέσως θα ομαλοποιηθεί η ζύμη και θα ξεκολλήσει από τα χέρια σας.
  • Μορφοποιούμε τη ζύμη σε μια μπάλα, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά να φουσκώσει.
  • Προσθέτουμε τις κομμένες ελιές και ζυμώνουμε με διπλώματα ώστε να πάνε οι ελιές σε όλη την ζύμη.
  • Σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά να φουσκώσει.
  • Θα δείτε ότι η ζύμη μας θα φουσκώσει τέλεια και θα δημιουργηθούν ωραίες κυψέλες. Σε αυτό βοηθάει τόσο η χρήση του ψυλλίου όσο και η χρήση του ξυδιού.
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια τοποθετούμε τη ζύμη μας, κάνουμε μερικά διπλώματα και χωρίζουμε τη ζύμη μας σε έξι κομμάτια.
  • Μορφοποιούμε σε μακρόστενα ψωμάκια.
    Για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας χρησιμοποιήστε αλεύρι για πασπάλισμα.
    Είναι πολύ εύκολη η διαχείριση της ζύμης μας καθώς είναι ιδιαίτερα εύπλαστη και ελαστική.
  • Τοποθετούμε τα ψωμάκια μας σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Σκεπάζουμε το ταψί μας και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά τα ψωμάκια μας να φουσκώσουν.
  • Αλείφουμε τα ψωμάκια μας με λίγο ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200℃ για 15 λεπτά με ατμό (βάζουμε ένα ταψάκι με νερό στο φούρνο) και 30 λεπτά χωρίς ατμό (αφαιρούμε το ταψί με το νερό)
  • Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε τα ψωμάκια μας να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

Video

Nutrition

Nutrition Facts
Μπαγκετούλες με ελιές χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
387
% Daily Value*
Fat
 
11
g
17
%
Saturated Fat
 
2
g
13
%
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
7
g
Sodium
 
590
mg
26
%
Potassium
 
15
mg
0
%
Carbohydrates
 
70
g
23
%
Fiber
 
3
g
13
%
Sugar
 
0.4
g
0
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
131
IU
3
%
Calcium
 
25
mg
3
%
Iron
 
0.2
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword ελιές, ελιόψωμο, ψωμι
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet


Verified by MonsterInsights