28 Νοέ Χριστουγεννιάτικα μπισκότα χωρίς γλουτένη | Gluten free Christmas cookies
Posted at 10:07h
in Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Γλυκά, Γλυκά., Κατηγορίες Συνταγών, Παιδικά Γεύματα, ΣΥΝΤΑΓΕΣ, Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι
Με αυτόν τον πολύ εύκολο τρόπο φτιάχνω τα πιο τέλεια Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα χωρίς γλουτένη!
Αυτά τα μπισκότα χωρίς γλουτένη είναι κλασικά μπισκότα βανίλιας που είναι τέλεια για να δημιουργήσετε χριστουγεννιάτικα σχήματα αφού κρατούν τέλεια το σχήμα τους όταν ψήνονται.
Δείτε εδώ συνταγές για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας
![](https://www.free-gluten.gr/wp-content/uploads/2023/11/χριστουγεννιάτικα-μπισκοτα-χωρίς-γλουτένη-2-300x300.jpg)
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα χωρίς γλουτένη | Gluten free Christmas cookies
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
- 130 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
- 1 κ.γ. baking powder
- 230 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 βανιλίνη
- 1 ξύσμα πορτοκαλιού
- ½ κ.γ. ξανθάνη
- ¼ κ.γ. αλάτι
Instructions
- Σε ένα μπολ βάζουμε το μαλακωμένο βούτυρο και 150 γρ. ζάχαρη και τα χτυπάμε να γίνει μια αφράτη κρέμα.
- Βάζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού στα 50 γρ. ζάχαρης που κρατήσαμε και τα ανακατεύουμε καλά, ώστε να βγούν τα έλαια από την φλούδα πορτοκαλιού και να γίνει το μείγμα πιο αρωματικό.
- Προσθέτουμε την αρωματισμένη ζάχαρη και την βανιλίνη στο μείγμα με το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα αυγά διαδοχικά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα άλευρα μας, το baking powder, την ξανθάνη, το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το μείγμα με τα ξηρά υλικά μας διαδοχικά στο μείγμα με τα υγρά υλικά μας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να απορροφηθεί το αλεύρι.
- Τυλίγουμε τη ζύμη μας σε μια μεμβράνη και την βάζουμε για 40 λεπτά στο ψυγείο για να σφίξει.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια τοποθετούμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε δυο κομμάτια.
- Παίρνουμε το πρώτο κομμάτι και πασπαλίζοντας με λίγο αλεύρι την ανοίγουμε σε πάχος μισού εκατοστού.
- Για να κόψουμε τα μπισκότα μας σε χριστουγεννιάτικα σχήματα χρησιμοποιούμε κουπάτ σε σχήμα αστεράκια, Άγιος Βασίλης, έλατο και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.
- Τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180℃ για 30-40 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο.
- Αφού κρυώσουν τα μπισκότα τα βάζουμε σε δοχείο που κλείνει καλά ώστε να μην πάρουν υγρασία.
Video
Nutrition
Nutrition Facts
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα χωρίς γλουτένη | Gluten free Christmas cookies
Amount per Serving
Calories
69
% Daily Value*
Fat
4
g
6
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Trans Fat
0.001
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
2
g
Cholesterol
5
mg
2
%
Sodium
40
mg
2
%
Potassium
4
mg
0
%
Carbohydrates
9
g
3
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
4
g
4
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin A
146
IU
3
%
Vitamin C
0.3
mg
0
%
Calcium
9
mg
1
%
Iron
0.3
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr