Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
800γραμμάριαΑλεύρι για όλες τις χρήσειςχωρίς γλουτένη
500γραμμάριαΒούτυρο φρέσκο αιγοπρόβιο
2κ.γ.Μπέικιν Πάουντερχωρίς γλουτένη
150γραμμάριαΑμύγδαλακαβουρδισμένα
50γραμμάριαΚονιάκ
100γραμμάριαΖάχαρη Άχνη
2Βανίλια
2Κρόκος Αυγού
50mlανθόνερο
1κ.γ.ξανθάνη
Ζάχαρη Άχνηγια το πασπάλισμα
Instructions
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου (21-23 βαθμούς C). Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα. Απλώνουμε τα αμύγδαλα με τη φλούδα σε λαμαρίνα να είναι αραιά μεταξύ τους και ψήνουμε για 10′ στους 200°C βαθμούς να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα αφού κρυώσουν και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το μαλακό βούτυρο και το χτυπάμε για 10 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5-10 λεπτά ακόμα μέχρι να ασπρίσουν και να σχηματιστεί μια αφράτη, βελούδινη κρέμα. Αυτό το στάδιο είναι πολύ βασικό γιατί όσο περισσότερο αέρα εγκλωβίσει το βούτυρο τόσο πιο αφράτοι θα γίνουν οι κουραμπιέδες.
Προσθέτουμε τους κρόκους και τις βανίλιες και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώστε να ενσωματωθεί το αυγό και να μη φαίνεται.
Προσθέτουμε και ενσωματώνουμε με μια μαρίζ, το κονιάκ και το ανθόνερο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την ξανθάνη.
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι κοσκινίζοντας το και ανακατεύουμε.Λίγο πρίν ρίξουμε και το τελευταίο αλεύρι προσθέτουμε τα αμύγδαλα.Καλό είναι να τελειώσουμε το ζύμωμα στο χέρι, ζυμώνοντας απαλά και κοσκινίζοντας το τελευταίο αλεύρι.Η ζύμη του κουραμπιέ πρέπει να είναι μαλακή και βουτυράτη.
Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης, στο μέγεθος καρυδιού και πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Τους ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20′ μέχρι να σκάσουν στην επιφάνεια αλλά να παραμένουν λευκοί.
Τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά, για να μην τραβήξει υγρασία το άχνισμα.
Κοσκινίζουμε μπόλικη άχνη στην πιατέλα που θα τοποθετήσουμε τους κουραμπιέδες.Ακουμπάμε επάνω τους κουραμπιέδες και τους πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη.