Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την ενεργοποιημένη μαγιά, το ελαιόλαδο, το ψύλλιο (ανακατεύουμε το ψυλλιο με 100γρ. χλιαρό νερό) αν δεν περιέχει ήδη το μείγμα αλευριού, το νερό και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που θα κολλάει ελαφρώς στα χέρια.Μην μπείτε στον πειρασμό να προσθέσετε αλεύρι, η ζύμη μας για να γίνει αφράτη και να φουσκώσει όμορφα, πρέπει να είναι αρκετά μαλακή.
Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος, για να φουσκώσει και να διπλασιάσει τον όγκο της.
Μόλις φουσκώσει το ζυμάρι μας, βάζουμε μπόλικο καλαμποκάλευρο στην επιφάνεια εργασίας μας και τοποθετούμε τη ζύμη.
Κάνουμε μερικά διπλώματα και χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 2 ή 3 κομμάτια ανάλογα το πόσο λεπτή θέλετε να είναι η βάση της πίτσας σας.
Ανοίγουμε με τα χέρια μας τη ζύμη δίνοντας της στρογγυλό σχήμα, ανάλογο με αυτό του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε.Το δικό μου ταψάκι ειναι 33 εκ.Θα παρατηρήσετε ότι η ζύμη μας είναι ιδιαίτερα εύπλαστη και αφράτη.
Έχω λαδώσει το ταψάκι μου για να μην κολλήσει η ζύμη.Μεταφέρω την ζύμη στο ταψί.
Προψήνω την ζύμη σε προθερμασμένο φούρνο στους 200℃ για 20 λεπτά.
Βγάζω την βάση της πίτσας από τον φούρνο και βάζω πάνω τα υλικά της αρεσκείας μου.
Ξανά βάζω την πίτσα στον φούρνο και συνεχίζω το ψήσιμο για ακόμα 20 λεπτά.
Video
Nutrition
Nutrition Facts
Αυθεντική Ιταλική πίτσα χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
877
% Daily Value*
Fat
27
g
42
%
Saturated Fat
3
g
19
%
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
16
g
Sodium
141
mg
6
%
Potassium
4
mg
0
%
Carbohydrates
153
g
51
%
Fiber
24
g
100
%
Sugar
7
g
8
%
Protein
21
g
42
%
Calcium
154
mg
15
%
Iron
8
mg
44
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.