Go Back Email Link
+ servings

Αφράτοι λουκουμάδες παραλίας χωρίς μαγιά και χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 10 minutes
Cook Time 5 minutes
Course Snack, Γλυκά, σνακ
Servings 6 λουκουμάδες

Ingredients
  

  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανιλίνη
  • 350 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 250  γρ. ζάχαρη κρυσταλλική για το πασπάλισμα
  • 500 γρ. σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • 1 κ.γ. σκόνη ψυλλίου

Instructions
 

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το αυγό χτυπημένο, την ζάχαρη, την βανιλίνη.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, την σκόνη ψυλλίου και την baking powder σταδιακά και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
  • Σε αλευρομένη επιφάνεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια και σχηματίζουμε μπαλάκια.
  • Με το δάχτυλο μας κάνουμε μια τρύπα στη μέση και την ανοίγουμε ελαφρά, δίνοντας το κλασσικό σχήμα του λουκουμά.
  • Σε βαθύ σκεύος βάζουμε το λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
  • Βάζουμε μέσα τους λουκουμάδες διαδοχικά και τηγανίζουμε με μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν.
    Μόλις ροδίσει η μια πλευρά γυρίζουμε τους λουκουμάδες για να ροδίσει και η άλλη πλευρά.
  • Αφαιρούμε τους λουκουμάδες και τους μεταφέρουμε με μια τρυπητή κουτάλα για λίγα δευτερόλεπτα στο ταψί με απορροφητικό χαρτί.
  • Σε ένα δοχείο βάζουμε μπόλικη ζάχαρη.
    Βουτάμε έναν έναν λουκουμά στο μπολ με τη ζάχαρη έτσι ώστε να πασπαλιστούν καλά και από τις δυο πλευρές.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τους υπόλοιπους λουκουμάδες και σερβίρουμε.

Video

Keyword λουκουμάδες
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet