Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
350γρ.αλεύρι χωρίς γλουτένη που φουσκώνει μόνο του
1κ.γ.baking powder
250 γρ.ζάχαρη κρυσταλλική για το πασπάλισμα
500γρ.σπορέλαιο για το τηγάνισμα
1κ.γ.σκόνη ψυλλίου
Instructions
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το αυγό χτυπημένο, την ζάχαρη, την βανιλίνη.
Προσθέτουμε το αλεύρι, την σκόνη ψυλλίου και την baking powder σταδιακά και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Σε αλευρομένη επιφάνεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια και σχηματίζουμε μπαλάκια.
Με το δάχτυλο μας κάνουμε μια τρύπα στη μέση και την ανοίγουμε ελαφρά, δίνοντας το κλασσικό σχήμα του λουκουμά.
Σε βαθύ σκεύος βάζουμε το λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
Βάζουμε μέσα τους λουκουμάδες διαδοχικά και τηγανίζουμε με μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν. Μόλις ροδίσει η μια πλευρά γυρίζουμε τους λουκουμάδες για να ροδίσει και η άλλη πλευρά.
Αφαιρούμε τους λουκουμάδες και τους μεταφέρουμε με μια τρυπητή κουτάλα για λίγα δευτερόλεπτα στο ταψί με απορροφητικό χαρτί.
Σε ένα δοχείο βάζουμε μπόλικη ζάχαρη.Βουτάμε έναν έναν λουκουμά στο μπολ με τη ζάχαρη έτσι ώστε να πασπαλιστούν καλά και από τις δυο πλευρές.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τους υπόλοιπους λουκουμάδες και σερβίρουμε.