Τυρί σαγανάκι χωρίς γλουτένη

Τυρί σαγανάκι χωρίς γλουτένη

0

 

 

 

Μια εύκολη και κλασσική ελληνική συνταγή για τυρί σαγανάκι, που φτιάχνεται με απλά υλικά και είναι έτοιμο σε λιγότερο από 10 λεπτά!

Σερβίρουμε το σαγανάκι ζεστό με λεμόνι και μαρμελάδα ντομάτας.

Ιδανικά για σαγανάκι είναι τα μαστιχωτά τυριά, όπως η φορμαέλα, το ταλαγάνι, το μαστέλο και το χαλούμι.

Η υφή τους είναι τέτοια που δεν διαλύονται στο τηγάνι. Λιώνουν μόνο εξωτερικά και μαλακώνουν μέσα. Θα πρέπει όμως να φαγωθούν αμέσως, γιατί, όσο κρυώνουν, σκληραίνουν.

 

Δείτε εδώ την συνταγή για Μαρμελάδα ντομάτα χωρίς γλουτένη

 

Τυρί σαγανάκι χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 5 minutes
Cook Time 5 minutes
Course ορεκτκά
Servings 1 σαγανάκι

Ingredients
  

  • 120 γρ. τυρί κατάλληλο για σαγανάκι
  • 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. σουσάμι
  • 100 γρ. νερό
  • 200 γρ. ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Instructions
 

  • Θα χρειαστούμε 4 μπολάκια
  • Στο πρώτο βάζουμε το νερό
  • Στο δεύτερο μπολάκι ανακατεύουμε το αλεύρι και την πάπρικα.
  • Στο τρίτο μπολάκι χτυπάμε καλά το αυγό.
  • Στο τέταρτο μπολάκι βάζουμε το σουσάμι.
  • Περνάμε διαδοχικά το τυρί μας πρώτα από το νερό.
  • Έπειτα το βάζουμε στο αλεύρι και το πανάρουμε καλά από όλες τις πλευρές. Τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι.
  • Βάζουμε το τυρί μας στο μπολάκι με το αυγό και φροντίζουμε να αλειφτεί καλά σε όλες τις πλευρές.
  • Τέλος βάζουμε το τυρί στο μπολάκι με το σουσάμι και το πατάμε να κολλήσει το σουσάμι γύρω γύρω.
  • Τηγανίζουμε 1 λεπτό από κάθε πλευρά σε καυτό λάδι.
  • Σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ακόμα ζεστό.

Video

Keyword σαγανάκι, σουσάμι, τυρί
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet


Verified by MonsterInsights