Ταραμοσαλάτα με πατάτα χωρίς γλουτένη

Ταραμοσαλάτα με πατάτα χωρίς γλουτένη

0

 

Την καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή για αφράτη ταραμοσαλάτα με πατάτα χωρίς γλουτένη, με σίγουρη επιτυχία θα την βρεις εδώ.

Είναι ένα από τα πιο νόστιμα σαρακοστιανά εδέσματα και δεν πρέπει να λείπει από κανένα τραπέζι.

 

Ταραμάς είναι η πρώτη ύλη για την ταραμοσαλάτα, ένα από τα πιο φημισμένα νηστίσιμα πιάτα. Στην ουσία πρόκειται για αυγά ψαριών, συνηθέστερα του κυπρίνου, του μπακαλιάρου ή κάποιου άλλου είδους ψαριού, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη παρασκευή του γνωστού σαρακοστιανού εδέσματος. Η καλύτερη ποιότητα ταραμά είναι ο λεγόμενος λευκός αν και στην πραγματικότητα το χρώμα του ελαφρώς γκριζόλευκο. Ο λευκός ταραμάς είναι “καθαρός” δηλαδή περιέχει 100% αυγά ψαριών και για αυτό είναι ακριβός, αλλά φτιάχνει νοστιμότερη ταραμοσαλάτα. Φυσικά, υπάρχουν διάφορες ποιότητες με υποδεέστερη ποιότητα, αλλά επίσης νόστιμη, τον ροζ ταραμά, ο οποίος περιέχει χρώμα και άλλες προσμίξεις.

 

Εδώ θα βρείτε συνταγές χωρίς γλουτένη  για το Σαρακοστιανό τραπέζι

Ταραμοσαλάτα με πατάτα χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 15 minutes
Course Καθαρά Δευτέρα, Νηστίσιμα, ορεκτκά
Servings 1 μεσαίο μπολ

Ingredients
  

  • 200 γρ. ταραμάς
  • 600 γρ. πατάτες
  • χυμός από 1½ λεμόνι
  • ¾ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο ελαφρύ Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο σπορέλαιο
  • ½ φλ. τσαγιού νερό

Instructions
 

  • Πλένουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν.
    Ξεκινάμε πάντα το βράσιμο της πατάτας σε κρύο νερό, για να μην ανοίξουν κατά τον βρασμό.
    Μπορείτε να τις βράσετε με τα φλούδια και να τις ξεφλουδίσετε μετά ή να τις ξεφλουδίσετε και έπειτα να τις βράσετε.
  • Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίσουν.
  • Τις λιώνουμε είτε στον μύλο, είτε στο πρες πουρέ.
    Αποφεύγουμε το μπλέντερ καθώς σπάει το άμυλο της πατάτας και αποκτάει μια λαστιχώτη υφή.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες, τον ταραμά και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Προσθέτουμε διαδοχικά το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και να αποκτήσει βελούδινη υφή.
  • Αν είναι πολύ σφιχτή η ταραμοσαλάτα μας (η πατάτα απορροφάει το λάδι), προσθέτουμε λίγο νερό και ξανά ανακατεύουμε.
  • Δοκιμάζουμε και ελέγχουμε την ένταση του λεμονιού και τη γλύκα του λαδιού και προσθέτουμε ανάλογα με την προτίμησή μας.
  • Σερβίρουμε σε ένα μπολάκι και γαρνίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και ελιές.

Video

Keyword ταραμοασαλάτα
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
5 from 1 vote


Verified by MonsterInsights