01 Αυγ Σουτζουκάκια Σμυρναίικα χωρίς γλουτένη
Posted at 09:43h
in Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Κατηγορίες Συνταγών, Κιμάς, Κρέας, Κυρίως Γεύματα, Μοσχάρι, ΣΥΝΤΑΓΕΣ, Χοιρινό

Σουτζουκάκια Σμυρναίικα χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
Για τα σουτζουκάκια
- ½ κιλό κιμάς ανάμεικτος (μισός μοσχαρίσιος, μισός χοιρινός)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 φέτες ψωμί χωρίς γλουτένη μουσκεμένες και καλά στυμμένες
- ½ κ.γ. κύμινο
- 60 ml. λευκό κρασί
- 1 αυγό
- αλάτι
- πιπέρι
- ⅓ κ.γ. μαγειρική σόδα
- 80 ml. ελαιόλαδο
- λάδι για το τηγάνισμα
- αλεύρι γ.χ. χωρίς γλουτένη για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 ντομάτες φρεσκοτριμμένες
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 60 ml. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ½ κ.γ. μπαχάρι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
Instructions
- Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ή τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το αυγό και τα κόβουμε.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψωμί, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το πιπέρι, το κύμινο, τη σόδα, το κρασί και το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και το αυγό.
- Ζυμώνουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να προκύψει ένα αφράτο μείγμα.
- Το αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί το μείγμα μας.
- Πλάθουμε το μείγμα σε σουτζουκάκια και τα αλευρώνουμε ελαφρώς.
- Ζεσταίνουμε καλά ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το λάδι με το οποίο θα τηγανίσουμε.
- Βάζουμε τα σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε, να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Τα τηγανίζουμε σε δόσεις, για να μην πέσει η θερμοκρασία του τηγανιού και κολλήσουν χωρίς να πάρουν χρώμα.
- Βγάζουμε τα σουτζουκάκια από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας, ώστε να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
Για τη σάλτσα
- Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε.
- Προσθέτουμε την τριμμένη τα ντομάτα και τον πελτέ. Μόλις πάρει μία βράση, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το τριμμένο μπαχάρι, το αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Μετριάζουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα, με ξεσκέπαστο σκεύος, για περίπου 5-6 λεπτά.
- Βάζουμε τα σουτζουκάκια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5-6 λεπτά ακόμα, ώστε να ολοκληρωθεί το μαγείρεμά τους και να αναμειχθούν αρώματα και γεύσεις.
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr