Σνίτσελ χοιρινά χωρίς γλουτένη

Σνίτσελ χοιρινά χωρίς γλουτένη

0

Με αυτά τα δυο κόλπα σε 5 λεπτά θα φτιάξετε τα καλύτερα σνίτσελ χοιρινά χωρίς γλουτένη!!!

Πανάρω σε 5 λεπτά με απόλυτη επιτυχία!!!!

Πεντανόστιμα σνίτσελ, τρυφερά και ζουμερά στο εσωτερικό και ταυτόχρονα με τραγανή και πολύ νόστιμη κρούστα, δεν πανιάζουν ακόμα και 3 ημέρες μετά και δεν ξεκολλάει η κρούστα.

Μπορείτε να τα ψήσετε στον φούρνο αν δεν θέλετε να τα τηγανίσετε.

 

Δείτε πως να φτιάξετε Σός – Ντιπ χωρίς γλουτένη

Σνίτσελ χοιρινά χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 5 minutes
Cook Time 5 minutes
Course κυρίως πιάτο
Servings 4 μερίδες

Ingredients
  

  • 4 κομμάτια σνίτσελ χοιρινά
  • 2 αυγά
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
  • 100 γρ. corn flakes χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη προαιρετικά
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Instructions
 

  • Ετοιμάζουμε τα χοιρινά σνίτσελ, τα αλατίζουμε κατά την προτίμηση μας και τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο.
  • Θα χρειαστούμε 3 δοχεία που να χωράνε το μέγεθος από τα σνίτσελ μας.
  • Στο πρώτο μπολ βάζουμε το αλεύρι.
  • Στο δεύτερο μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε καλά.
    Προσθέτουμε λίγο αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου και ανακατεύουμε καλά.
  • Στο τρίτο μπολ βάζουμε τα corn flakes τα οποία τα έχουμε χτυπήσει στον πολυκόφτη να γίνουν σαν σκόνη.
  • Είναι σημαντική η σειρά που θα περάσουμε το σνίτσελ για να το πανάρουμε.
    Με το ένα μας χέρι.
    Περνάμε το πρώτο σνίτσελ από το αλεύρι και φροντίζουμε να καλυφθεί καλά από αλεύρι.
    Το τινάζουμε ελαφρά να φύγει το αλεύρι που περισσεύει.
  • Με το ίδιο χέρι, βουτάμε το αλευρωμένο σνίτσελ στο αυγό και φροντίζουμε να καλυφθεί καλά σε όλες τις πλευρές με αυγό.
  • Με το ίδιο χέρι τοποθετούμε το αυγομένο σνίτσελ στο μπολ με τα corn flakes.
    Τώρα με το καθαρό μας χέρι γυρίζουμε το σνίτσελ από όλες τις πλευρές ώστε να κολλήσουν τα corn flakes παντού.
    Κόλπο 1: Χρησιμοποιούμε το καθαρό μας χέρι για να πανάρουμε με τα corn flakes, για να μην τα νοτίσουμε με το χέρι που το έχουμε βουτήξει στο αυγό.
    Κόλπο 2: Τα corn flakes είναι το συστατικό που θα κάνει το πανάρισμα μας όχι μόνο απίστευτα νόστιμο αλλά θα θωρακίσει το σνίτσελ κρατώντας το τρυφερό εσωτερικά και τραγανό εξωτερικά.
  • Κάθε σνίτσελ που ετοιμάζουμε το τοποθετούμε σε μια πιατέλα.

Για το τηγάνισμα

  • Σε ένα τηγάνι με λίγο σπορέλαιο, να καλύπτει περίπου μέχρι τη μέση το σνίτσελ και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζουμε ένα ένα ή περισσότερα κομμάτια σνίτσελ και τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά να ροδοκοκκινίσει.
    Μην τρυπάτε το σνίτσελ όταν τηγανίζεται γιατί χάνει τα υγρά του.
    Η φωτιά στο τηγάνι δεν πρέπει να είναι πάρα πολύ δυνατή, γιατί θα καεί το πανάρισμα γρήγορα πριν προλάβει να ψηθεί το σνίτσελ μέχρι μέσα.
    Αν η φωτιά είναι μέτρια προς χαμηλή, τότε θα αρχίσει να ξεκολλάει το πανάρισμα και θα ρουφήξει μέσα πολύ λάδι.
  • Βγάζουμε τα σνίτσελ και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
  • Τα σερβίρουμε ζεστά με πατατοσαλάτα και σαλάτα εποχής.

Video

Keyword πανάρισμα, σνίτσελ, χοιρινό
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet


Verified by MonsterInsights