19 Μάι Φανταστικό σκορδόψωμο χωρίς γλουτένη
Posted at 16:38h
in Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Ζύμες, Κατηγορίες Συνταγών, Ορεκτικά, ΣΥΝΤΑΓΕΣ, Ψωμιά & Ζύμες

Φανταστικό σκορδόψωμο χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 200 ml ζεστό γάλα
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 8 γρ. μαγιά
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 240 γρ. αλεύρι για ψωμί χωρίς γλουτένη
- 4 γρ. αλάτι
- 2 κ.σ. ηλιέλαιο
Για το άλειμμα σκόρδου
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 50 γρ. τυρί κρέμα
- 40 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 100 γρ. φέτα
- 100 γρ. τυρί που λιώνει
- θυμάρι
Instructions
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζεστό γάλα, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το ελαιόλαδο και αφήνετε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μπολ με τα υγρά μαζί με το αλάτι.
- Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι. Θα χρειαστεί να βάλετε στα χέρια σας το σπορέλαιο προκειμένου να μην κολλήσει η ζύμη στα χέρια σας.
- Σκεπάζετε με μεμβράνη και καθαρή πετσέτα το μπολ και το αφήνετε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει το ζυμάρι μας.
- Μόλις το ζυμάρι μας φουσκώσει, το πλάθουμε με τα χέρια μας και το ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια (εγώ χρησιμοποιώ ρυζάλευρο) σε ένα παραλληλόγραμμο σε διάσταση 35x25 εκ. περίπου.
Για το άλειμμα σκόρδου
- σε ένα μπολάκι βάζουμε το τυρί κρέμα, το σκόρδο λιωμένο, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
- Αλείφουμε το ζυμαράκι μας με το μείγμα σκόρδου.
- Προσθέτουμε την φέτα σε μικρά κομματάκια σε όλη την επιφάνεια και από πάνω καλύπτουμε με το τυρί της αρεσκείας σας που λιώνει.
- Τέλος ρίχνουμε λίγο θυμάρι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 30 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε, κόβουμε σε μικρά κομμάτια και σερβίρουμε.
- Αυτό το σκορδόψωμο είναι ότι πιο νόστιμο έχετε φτιάξει ποτέ!!!
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr