19 Μάι Φανταστικό σκορδόψωμο χωρίς γλουτένη
Posted at 16:38h
in Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Ζύμες, Κατηγορίες Συνταγών, Ορεκτικά, ΣΥΝΤΑΓΕΣ, Ψωμιά & Ζύμες
Συνοδεύστε το σκορδόψωμο με μια διαφορετική ντοματοσαλάτα, δες τη συνταγή εδω
Φανταστικό σκορδόψωμο χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 400 ml ζεστό γάλα
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 20 γρ. φρέσκια μαγιά
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 480 γρ. αλεύρι για ψωμί χωρίς γλουτένη
- 4 γρ. αλάτι
Για το άλειμμα σκόρδου
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 40 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 100 γρ. φέτα
- 100 γρ. τυρί που λιώνει
- θυμάρι
Instructions
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 100ml ζεστό γάλα, τη ζάχαρη, τη μαγιά και αφήνετε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μπολ με τα υγρά μαζί με το αλάτι και το υπόλοιπο γάλα εναλάξ.
- Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι. Θα χρειαστεί να βάλετε στα χέρια σας το σπορέλαιο προκειμένου να μην κολλήσει η ζύμη στα χέρια σας.
- Σκεπάζετε με μεμβράνη και καθαρή πετσέτα το μπολ και το αφήνετε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει το ζυμάρι μας.
- Μόλις το ζυμάρι μας φουσκώσει, το πλάθουμε με τα χέρια μας, λαδώνουμε το ταψί μας και με τα χέρια μας ανοίγουμε-στρώνουμε το ζυμάρι μας
- Χαράζουμε μέχρι κάτω τη ζύμη μας, ώστε να εισχωρήσει το άλειμμα μας και στα κενά που θα δημιουργηθούν.
- Μέχρι να φτιάξουμε το άλειμμα μας, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα ώστε να φουσκώσει για λίγο το ζυμάρι μας.
Για το άλειμμα σκόρδου
- σε ένα μπολάκι βάζουμε το τυρί κρέμα, το σκόρδο λιωμένο, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
- Αλείφουμε το ζυμαράκι μας με το μείγμα σκόρδου.
- Προσθέτουμε την φέτα σε μικρά κομματάκια σε όλη την επιφάνεια και από πάνω καλύπτουμε με το τυρί της αρεσκείας σας που λιώνει.
- Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 30 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε, κόβουμε σε μικρά κομμάτια και σερβίρουμε.
- Αυτό το σκορδόψωμο είναι ότι πιο νόστιμο έχετε φτιάξει ποτέ!!!
Video
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr