Φανταστικό σκορδόψωμο χωρίς γλουτένη

Φανταστικό σκορδόψωμο χωρίς γλουτένη

0

Συνοδεύστε το σκορδόψωμο με μια διαφορετική ντοματοσαλάτα, δες τη συνταγή εδω

 

Φανταστικό σκορδόψωμο χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 1 hour
Cook Time 30 minutes
Course ορεκτκά
Servings 6 μερίδες

Ingredients
  

  • 400 ml ζεστό γάλα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 20 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 480 γρ. αλεύρι για ψωμί χωρίς γλουτένη
  • 4 γρ. αλάτι

Για το άλειμμα σκόρδου

  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 40 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 100 γρ. φέτα
  • 100 γρ. τυρί που λιώνει
  • θυμάρι

Instructions
 

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 100ml ζεστό γάλα, τη ζάχαρη, τη μαγιά και αφήνετε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μπολ με τα υγρά μαζί με το αλάτι και το υπόλοιπο γάλα εναλάξ.
  • Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι.
    Θα χρειαστεί να βάλετε στα χέρια σας το σπορέλαιο προκειμένου να μην κολλήσει η ζύμη στα χέρια σας.
  • Σκεπάζετε με μεμβράνη και καθαρή πετσέτα το μπολ και το αφήνετε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει το ζυμάρι μας.
  • Μόλις το ζυμάρι μας φουσκώσει, το πλάθουμε με τα χέρια μας, λαδώνουμε το ταψί μας και με τα χέρια μας ανοίγουμε-στρώνουμε το ζυμάρι μας
  • Χαράζουμε μέχρι κάτω τη ζύμη μας, ώστε να εισχωρήσει το άλειμμα μας και στα κενά που θα δημιουργηθούν.
  • Μέχρι να φτιάξουμε το άλειμμα μας, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα ώστε να φουσκώσει για λίγο το ζυμάρι μας.

Για το άλειμμα σκόρδου

  • σε ένα μπολάκι βάζουμε το τυρί κρέμα, το σκόρδο λιωμένο, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
  • Αλείφουμε το ζυμαράκι μας με το μείγμα σκόρδου.
  • Προσθέτουμε την φέτα σε μικρά κομματάκια σε όλη την επιφάνεια και από πάνω καλύπτουμε με το τυρί της αρεσκείας σας που λιώνει.
  • Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 30 λεπτά.
  • Ξεφουρνίζουμε, κόβουμε σε μικρά κομμάτια και σερβίρουμε.
  • Αυτό το σκορδόψωμο είναι ότι πιο νόστιμο έχετε φτιάξει ποτέ!!!

Video

Keyword σκόρδο, σκορδόψωμο
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet


Verified by MonsterInsights