Ψωμί μαργαρίτα χωρίς γλουτένη

Ψωμί μαργαρίτα χωρίς γλουτένη

0

 

Απίθανο ψωμί μαργαρίτα χωρίς γλουτένη. Απίστευτα αφράτο, δεν τρίβεται, χωρίς αυγά και γάλα.

Κατάλληλο για σάντουιτς και burgers. Μπορείτε να το φτιάξετε πολύ εύκολα και με εγγυημένη επιτυχία.

 

Ψωμί μαργαρίτα χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 10 mins
Cook Time 35 mins
Χρόνος για το φούσκωμα 1 hr 30 mins
Course ψωμι
Servings 8 μερίδες
Calories 377 kcal

Ingredients
  

  • 500 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη για ψωμί
  • 1 φρέσκια μαγιά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. λιναρόσπορος σπασμένος
  • 400 ml. χλιαρό νερό

Για το μπάνιο ζαχαρόνερου

  • 50 ml. Χλιαρό νερό
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 100 γρ. σουσάμι

Instructions
 

  • Ετοιμάζουμε τη μαγιά μας. Σε ένα μπολάκι βάζουμε την μαγιά, τη ζάχαρη και 100ml από το ζεστό νερό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τον λιναρόσπορο και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε την προετοιμασμένη μαγιά, το ελαιόλαδο, το υπόλοιπο νερό και ζυμώνουμε καλά. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και να κολλάει στα χέρια.
  • Μεταφέρουμε την ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη για να μην στεγνώσει η ζύμη μας και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της.
  • Μόλις διπλασιαστεί σε όγκο χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 ίσα μέρη και σχηματίζουμε μπαλάκια.
  • Ετοιμάζουμε το μπάνιο με το ζαχαρόνερο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη στο χλιαρό νερό μέχρι να λιώσει.
  • Βουτάμε τη μία πλευρά απο τα μπαλάκια μας γρήγορα στο νερό και κατόπιν τα περνάμε από το μπολ που έχουμε βάλει το σουσάμι, ώστε να κολλήσει πάνω στο ζυμάρι μας.
  • Βάζουμε τα ζυμαράκια μας σε ένα στρογγυλό ταψάκι και αφήνουμε μικρά κενά μεταξύ των ζυμαριών μας.
  • Αφήνουμε τη μαργαρίτα μας να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για μισή ώρα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 35-40λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε τη μαργαρίτα μας να κρυώσει πάνω σε σχάρα.

Video

Nutrition

Nutrition Facts
Ψωμί μαργαρίτα χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
377
% Daily Value*
Fat
 
17
g
26
%
Saturated Fat
 
2
g
13
%
Polyunsaturated Fat
 
4
g
Monounsaturated Fat
 
10
g
Sodium
 
53
mg
2
%
Potassium
 
60
mg
2
%
Carbohydrates
 
53
g
18
%
Fiber
 
2
g
8
%
Sugar
 
0.4
g
0
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
1
IU
0
%
Vitamin C
 
0.001
mg
0
%
Calcium
 
124
mg
12
%
Iron
 
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword μαργαρίτα, ψωμι
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet