Πίτσα χωρίς γλουτένη, χωρίς μαγιά, χωρίς φούρνο

Πίτσα χωρίς γλουτένη, χωρίς μαγιά, χωρίς φούρνο

0

 

Αυτή θα μπορούσε να λέγεται η πίτσα “χωρίς”, αλλά ταυτόχρονα ανεπανάληπτα νόστιμη!!!

Η βάση της πίτσας δεν περιέχει μαγιά και αυτό είναι το μυστικό για να αποφύγουμε τον χρόνο φουσκώματος.

Επίσης δεν χρησιμοποιούμε φούρνο για να την ψήσουμε, αλλά ένα μεγάλο τηγάνι…και έτοιμη η πίτσα σε λίγα λεπτά.

Η ζύμη της είναι τραγανή εξωτερικά και αφράτη στο εσωτερικό της… μια νέα εποχή πίτσας ξεκινάει!!!

Μπορείτε να βάλετε τα υλικά της επιλογής σας , αλλα σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε την ρουστίκ γεύση με τα λουκάνικα που σας προτείνω.

 

Πίτσα χωρίς γλουτένη, χωρίς μαγιά, χωρίς φούρνο

έτοιμη πραγματικά σε μισή ώρα

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 10 mins
Cook Time 30 mins
Course κυρίως πιάτο
Servings 8 κομμάτια

Ingredients
  

Για την βάση της πίτσας

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
  • 400 ml νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση

  • 1 λουκάνικο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ. Τυρί μοτσαρέλα τρυμμένη
  • 100 γρ. Τυρί έμενταλ τρυμμένο
  • 100 γρ. φέτα σε κυβάκια
  • 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 5 ντοματίνια
  • ρίγανη

Instructions
 

Για τη ζύμη

  • Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το νερό, ανακατεύουμε και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη που κολλάει ελαφρώς στα χέρια.
  • Ανοίγουμε με τα δάχτυλα μας την ζύμη μας στο μέγεθος του τηγανιού μας με τη βοήθεια από λίγο αλεύρι.
    Αν η ζύμη είναι πολύ για το μέγεθος του τηγανιού σας, μπορείτε να τη χωρίσετε στη μέση και να φτιάξετε δυο πίτσες.

Για τη σύνθεση της πίτσας

  • Στο τηγάνι μας βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και το λουκάνικο αφού το έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια και το τσιγαρίζουμε.
  • Μετά από 3 λεπτά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε.
  • Πασπαλίζουμε με ρίγανη, αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και σβήνουμε με το βαλσάμικο.
    Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
  • Αδειάζουμε τη γέμιση μας σε ένα πιάτο και τοποθετούμε τη ζύμη μας στο ίδιο τηγάνι όπως είναι χωρίς να το πλήνουμε. Αυτό θα δώσει έξτρα γεύση στην βάση της πίτσας μας.
  • Κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε να ψηθεί η ζύμη μας για 5 λεπτά.
  • Έπειτα, αφαιρούμε το καπάκι και απλώνουμε τη γέμιση μας, προσθέτουμε τα κομματάκια της φέτας, την μοτσαρέλα και το έμενταλ (ή όποιο τυρί προτιμάτε) και κλείνουμε πάλι με το καπάκι.
  • Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά και απολαμβάνουμε.

Video

Keyword πίτσα
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet
Tags: