03 Μάι Παντζάρια σαλάτα
Posted at 10:02h
in Vegan, Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Κατηγορίες Συνταγών, Λαχανικά, Λαχανικά, Νηστίσιμα, Σαλάτες, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Το παντζάρι για μια καλή πηγή φυτικών ινών, φολικού οξέος, μαγνησίου, καλίου και σιδήρου ενώ ειδικά ο χυμός του έχει αποκτήσει στάτους υπερτροφής τα τελευταία χρόνια.
Με μόλις 43 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, το παντζάρι παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών, όπως το φυλλικό οξύ, το κάλιο, το μαγγάνιο, ο σίδηρος και η βιταμίνη C, ενώ είναι ταυτόχρονα πολύ ενυδατικό, αφού η περιεκτικότητά του σε νερό αγγίζει το 88%.
Δείτε εδω συνταγή για σαλάτες χωρίς γλουτένη
Παντζάρια σαλάτα
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 500 γρ. παντζάρια
- ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
Instructions
- Πλένουμε καλά και βράζουμε τα παντζάρια με τη φλούδα τους, σας προτείνω ναχρησιμοποιήσετε και τα φύλλα είναι πολύ νόστιμα.
- Μόλις μαλακώσουν τα αποσύρουμε από τη φωτιά, τα βάζουμε σε ένα τρυπητό και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσουν.
- Αφαιρούμε τη φλούδα από τα παντζάρια με τα χέρια, αφαιρείτε πολύ εύκολα.
- Τα κόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε και τα βάζουμε στο πιάτο που θα τα σερβίρουμε.
- Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το ξύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο.Τα παντζάρια αγαπάνε πολύ το ξύδι και το σκόρδο.
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr