Κρέπες χωρίς γλουτένη

Κρέπες χωρίς γλουτένη

0

Κρέπες χωρίς γλουτένη

Συνταγή για τις βάσεις

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 14 minutes
Cook Time 10 minutes
Course Γλυκά, πρωινό
Servings 10 κρέπες

Ingredients
  

  • 2 αυγά
  • 160 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.σ. βούτυρο κρύο

Instructions
 

  • Τα αυγά μας και το βούτυρο αφού το λιώσουμε, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα.
  • Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι κοσκινισμένο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  • Χτυπάμε καλά με σύρμα τον χυλό να ενωθούν τα υλικά. Το μείγμα μας πρέπει να είναι αραιό.
  • Αφήνουμε το μείγμα για κρέπες να μείνει και να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
  • Αν ο χυλός είναι πηχτός ή αν πήζει κατά την διάρκεια του ψησίματος των κρεπών,  ρίχνουμε λίγες σταγόνες γάλα ή νερό για να αραιώσει.
  • Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Βουτυρώνουμε με λίγο μαλακό βούτυρο το σκεύος.
  • Ρίχνουμε 2 κουταλιές από το μείγμα μας και το απλώνουμε με τη βοήθεια του κουταλιού μας ή μιας σπάτουλας ώστε να πάρει το επιθυμητό σχήμα. Βάζοντας  λίγο μείγμα θα έχουμε λεπτές κρέπες, αν τις θέλουμε πιο χοντρές θα πρέπει να βάλουμε περισσότερο μείγμα.
  • Μόλις ψηθεί η μια πλευρά, περίπου για ένα λεπτό και ξεκολλάει από το σκεύος μας, γυρίζουμε την κρέπα για να ψηθεί και η άλλη πλευρά, περίπου για μισό λεπτό.
  • Τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο και είναι έτοιμες για να τις γεμίσουμε με γλυκιά ή αρμυρή γέμιση.
  • Για γλυκές κρέπες η κλασική και πολύ αγαπημένη γεύση είναι η πραλίνα. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε κομματάκια μπανάνας, ξηρούς καρπούς, τριμμένο μπισκότο, ακόμα και Grand Marnie.
    Επίσης αν δεν θέλουμε σοκολατένιο αποτέλεσμα μπορούμε να τις γεμίσουμε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας και φρούτα της εποχής. Συνοδεύονται υπέροχα με παγωτό.
  • Για αρμυρές κρέπες δοκιμάστε να τις γεμίσετε με κίτρινα τυριά της αρεσκείας σας που λιώνουν, ζαμπόν, μπέικον, πιπεριές, μανιτάρια που θα πρέπει να έχετε ψήσει από πριν, ντομάτα, τυροσαλάτα και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Notes

  1. Μπορούμε να τις συντηρήσουμε στην κατάψυξη, βάζοντας τες μια-μια ανάμεσα σε αντικολλητικό χαρτί και όλες μαζί σε μια σακούλα τροφίμων.
  2. Μην ανακατεύεται το μείγμα με το μίξερ γιατί το αποτέλεσμα θα είναι κρέπες που μοιάζουν με λάστιχο. Για το ανακάτεμα χρησιμοποιούμε το σύρμα.
  3. Φτιάξτε τη δική σας σπιτική πραλίνα φουντουκιού
Keyword κρέπες, χωρίς γλουτένη
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet


Verified by MonsterInsights