Κέικ σοκολάτα μπανάνα χωρίς γλουτένη

Κέικ σοκολάτα μπανάνα χωρίς γλουτένη

0

 

 

Υγρό, γευστικό και σοκολατένιο…αυτό το κέικ μπανάνας διπλής σοκολάτας είναι η απόλυτη απόλαυση.

Εύκολο στην παρασκευή του, χωρίς γλουτένη και με μια γενναιόδωρη δόση σοκολάτας, πραγματικά δεν υπάρχει καλύτερο από αυτό!!!

 

Κέικ σοκολάτα μπανάνα χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 20 mins
Cook Time 1 hr 10 mins
Course Γλυκά
Servings 12 μερίδες

Ingredients
  

  • 330 γρ. μπανάνες πολύ ώριμες
  • 3 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • 140 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 75 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 60 γρ. γιαούρτι
  • 3 αυγά
  • 2 βανιλίνες
  • 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
  • 45 γρ. κακάο
  • 50 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 1 κ.γ. baking powder
  • ¾ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 175 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 90 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Instructions
 

  • Με ένα πιρούνι πατάμε τις μπανάνες να λιώσουν.
  • Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού στις μπανάνες για να μην μαυρίσουν όσο φτιάχνουμε το μείγμα μας.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και τις ζάχαρες και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.
  • Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι το μείγμα μας να αποκτήσει πιο ανοιχτό χρώμα και να φουσκώσει.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα τις μπανάνες, το γιαούρτι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά μας, το αλεύρι, το κακάο, το αλεύρι αμυγδάλου, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα μας με τα υγρά υλικά το μείγμα με τα άλευρα και ανακατεύουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα.
  • Βάζουμε τα 175 γρ. σοκολάτας και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Βάζουμε το μείγμα μας σε μια καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ. Εγώ χρησιμοποίησα μακρόστενη φόρμα διαστάσεων 21x11x7εκ.
  • Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα κομματάκια σοκολάτας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου, ανάλογα με τον φούρνο.
  • Αφήνουμε να κρυώσει το κέικ μας καλά πριν σερβίρουμε.

Video

Keyword ζεστή σοκολάτα, κέικ, μπανάνα
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet