02 Ιαν Πάστα φιστίκι Αιγίνης χωρίς γλουτένη | Dubai Chocolate αλα ελληνικά
Posted at 18:00h
in Party Menu, Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Γλυκά, Γλυκά., Κατηγορίες Συνταγών, Ξηροί καρποί, ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αυτή είναι η πιο νόστιμη Πάστα φιστίκι Αιγίνης χωρίς γλουτένη που έχετε δοκιμάσει!
Με έμπνευση από την Dubai Chocolate δημιούργησα ένα θεσπέσιο γλυκό αντάξιο ακριβών εστιατορίων που μπορείτε να το φτιάξετε πολύ εύκολα και να το απολαμβάνετε ανά πάσα στιγμή!

Πάστα φιστίκι Αιγίνης χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
Για το παντεσπάνι
- 70 γρ. αλεύρι χωρις γλουτένη για όλες τις χρήσεις Για το αλεύρι δείτε εδώ
- 25 gr. άχνη ζάχαρη χωρίς γλουτένη Για την άχνη ζάχαρη δείτε εδω
- 30 γρ. κακάο χωρίς γλουτένη
- 70 γρ. ζεστό νερό
- 5 κρόκοι αυγών
- 5 απράδια αυγών
- 85 γρ. ζάχαρη
- ¼ κ.γ. ξανθάνη Για την ξανθάνη δείτε εδώ
Για την κρέμα φιστίκι
- 240 γρ. τυρί κρέμα
- 120 γρ. κρέμα γάλακτος
- 80 γρ. άχνη ζάχαρη χωρίς γλουτένη
- 80 γρ. κρέμα φιστίκι αιγίνης Για την κρέμα φιστίκι δείτε εδώ
Για την γκανάζ
- 200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 80 γρ. κρέμα γάλακτος
Instructions
Για το παντεσπάνι
- Χτυπάμε τα ασπράδια με 70 γρ. ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με 15 γρ. ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε το κακάο με το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά ώστε να λειώσει το κακάο.
- Σε ενα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την άχνη ζάχαρη και την ξανθάνη. Ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε την πάστα κακάο στο μπολ με τους κρόκους και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Τέλος προσθέτουμε την μαρέγκα σε 3 δόσεις ανακατεύοντας από μέσα προς τα έξω απαλά, για να μην ρίξουμε τον όγκο.
- Απλώνουμε το μίγμα σε ταψί με λαδόκολλα και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 160℃ για 15 λεπτά.
- Βγάζουμε απο τον φούρνο και αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει
Για την κρέμα φιστίκι
- Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα με την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε την κρέμα φιστίκι και ανακατεύουμε καλά.
- Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε δυνατά μέχρι το μείγμα να σφίξει.
Για την γκανάζ
- Σε ενα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα αφού την έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια.
- Ζεσταίνουμε πολύ καλά την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα.
- Αφήνουμε για 3 λεπτά και μετά ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα
Για την σύνθεση
- Σε ένα γυάλινο μπολάκι τοποθετούμε ένα κομμάτι από το παντεσπάνι. Μπορούμε να το κόψουμε με κουπάτ για μεγαλύτερη ευκολία.
- Αλείφουμε μισό κουταλάκι από την κρέμα φιστίκι.
- Βάζουμε μια ποσότητα από την κρέμα έτσι ώστε να καλύψει το παντεσπάνι.
- Τοποθετούμε ακόμα ένα κομμάτι παντεσπάνι και αλείφουμε με κρέμα φιστίκι.
- Ξαναβάζουμε μια ποσότητα από την κρέμα έτσι ώστε να καλύψει το παντεσπάνι.
- Καλύπτουμε με μια μεγάλη κουταλιά από την γκανάζ και την στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Γαρνίρουμε με λίγα σπασμένα φιστίκια αιγίνης.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και απολαμβάνουμε!!!
Video
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr