14 Σεπ Caesar salad-Σαλάτα του Καίσαρα Χωρίς γλουτένη
Posted at 09:24h
in Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Γρήγορες Συνταγές, Κατηγορίες Συνταγών, Κοτόπουλο, Λαχανικά, Σαλάτες, ΣΥΝΤΑΓΕΣ, Ψωμί
Την αγαπημένη μας σαλάτα του καίσαρα (Caesar salad) , τώρα μπορούμε να την απολαμβάνουμε και χωρίς γλουτένη.
Είναι πολύ εύκολη να την ετοιμάσετε και ακόμα πιο εύκολα να την απολαύσετε!!!
Απλά δοκιμάστε την!
Παρακολουθήστε το video
Δείτε εδώ συνταγή για κρουτόν χωρίς γλουτένη
Caesar salad-Σαλάτα του Καίσαρα Χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
Για το κοτόπουλο
- 500 γρ. στήθος κοτόπουλου
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- θυμάρι
Για τα κρουτόν
- 3-4 φέτες ψωμί χωρίς γλουτένη κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
Για τη σαλάτα
- ½ iceberg
- ½ σαλάτα
- παρμεζάνα
Για το dressing
- 10 αντζούγιες φιλεταρισμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. σπιτική μαγιονέζα δείτε τη συνταγή
- 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 κ.γ. μουστάρδα
Instructions
Για το κοτόπουλο
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε το κοτόπουλο, το λάδι, το πιπέρι, το αλάτι, τη ρίγανη, το θυμάρι και ανακατευούμε καλά.
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά, σε σημείο που να βγάζει καπνούς και βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
- Ψήνουμε το κοτόπουλο μας, γυρνώντας τα κομμάτια από όλες τις πλευρές.
Για το dressing
- Σε έναν πολυκόφτη βάζουμε τις αντζούγιες, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο.
- Μεταφέρουμε το μείγμα μέσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη μαγιονέζα, την μουστάρδα, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
Για τα κρουτόν
- Κόβουμε τις φέτες του ψωμιού μας χωρίς γλουτένη σε κυβάκια
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι, το βούτυρο και το σκόρδο και προσθέτουμε τα κυβάκια του ψωμιού, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε χωρίς να σπάσουμε το ψωμί μας.
- Δίνουμε χρώμα στο ψωμί μας στο τηγάνι και έπειτα βάζουμε τα κρουτόν μας σε ένα ταψάκι καλυμμένο με λαδόκολλα
- Βάζουμε το ταψάκι μας στον φούρνο στους 150°C στον αέρα για 20 λεπτά
Για τη σύνθεση της σαλάτας
- Καθαρίζουμε το iceberg και την σαλάτα βγάζοντας τα εξωτερικά φύλλα, πλένουμε τα φύλλα μας καλά και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
- Το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε 4 κ.σ. dressing και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το dressing μας, τα κρουτόν επιπλέον παρμεζάνα, και απολαμβάνουμε!
Video
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr