14 Σεπ Caesar salad-Σαλάτα του Καίσαρα Χωρίς γλουτένη
Posted at 09:24h
in Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Γρήγορα Πιάτα, Κατηγορίες Συνταγών, Κοτόπουλο, Λαχανικά, Σαλάτες, ΣΥΝΤΑΓΕΣ, Ψωμί
Την αγαπημένη μας σαλάτα του καίσαρα (Caesar salad) , τώρα μπορούμε να την απολαμβάνουμε και χωρίς γλουτένη.
Είναι πολύ εύκολη να την ετοιμάσετε και ακόμα πιο εύκολα να την απολαύσετε!!!
Απλά δοκιμάστε την!
Παρακολουθήστε το video

Caesar salad-Σαλάτα του Καίσαρα Χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
Για το κοτόπουλο
- 500 γρ. στήθος κοτόπουλου
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- θυμάρι
Για τα κρουτόν
- 3-4 φέτες ψωμί χωρίς γλουτένη κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
Για τη σαλάτα
- ½ iceberg
- ½ σαλάτα
- παρμεζάνα
Για το dressing
- 10 αντζούγιες φιλεταρισμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. σπιτική μαγιονέζα δείτε τη συνταγή
- 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 κ.γ. μουστάρδα
Instructions
Για το κοτόπουλο
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε το κοτόπουλο, το λάδι, το πιπέρι, το αλάτι, τη ρίγανη, το θυμάρι και ανακατευούμε καλά.
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά, σε σημείο που να βγάζει καπνούς και βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
- Ψήνουμε το κοτόπουλο μας, γυρνώντας τα κομμάτια από όλες τις πλευρές.
Για το dressing
- Σε έναν πολυκόφτη βάζουμε τις αντζούγιες, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο.
- Μεταφέρουμε το μείγμα μέσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη μαγιονέζα, την μουστάρδα, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
Για τα κρουτόν
- Κόβουμε τις φέτες του ψωμιού μας χωρίς γλουτένη σε κυβάκια
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι, το βούτυρο και το σκόρδο και προσθέτουμε τα κυβάκια του ψωμιού, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε χωρίς να σπάσουμε το ψωμί μας.
- Δίνουμε χρώμα στο ψωμί μας στο τηγάνι και έπειτα βάζουμε τα κρουτόν μας σε ένα ταψάκι καλυμμένο με λαδόκολλα
- Βάζουμε το ταψάκι μας στον φούρνο στους 150°C στον αέρα για 20 λεπτά
Για τη σύνθεση της σαλάτας
- Καθαρίζουμε το iceberg και την σαλάτα βγάζοντας τα εξωτερικά φύλλα, πλένουμε τα φύλλα μας καλά και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
- Το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε 4 κ.σ. dressing και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το dressing μας, τα κρουτόν επιπλέον παρμεζάνα, και απολαμβάνουμε!
Video
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr