16 Αυγ Μιλφέιγ χωρίς γλουτένη | Gluten free mille-feuille

Δείτε εδώ πως να φτιάξετε Γλυκό Πάστα φιστίκι Αιγίνης χωρίς γλουτένη

Μιλφέιγ χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
Για την κρέμα
- 500 γρ. φρέσκο γάλα
- 3 κρόκοι αυγών
- 140 γρ. ζάχαρη
- 1 βανιλίνη
- 50 γρ. κόρν φλάουερ χωρίςγλουτένη Για το κορν φλάουερ χωρις γλουτένη δείτε εδώ
- 50 γρ. βούτυρο
- 200 ml. κρέμα γάλακτος
Για το μιλφέιγ χωρίς γλουτένη
- 300 γρ. σφολιατίνια χωρίς γλουτένη Για τα σφολιατίνια χωρίς γλουτένη δείτε εδω
- 50 γρ. άχνη ζάχαρη χωρίς γλουτένη Για την άχνη ζάχαρη χωρίς γλουτένη δείτε εδώ
Instructions
Για την κρέμα
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την μισή ζάχαρη, τα 400γρ. γάλα και την βανιλίνη.Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε την κατσαρόλα στην φωτιά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους των αυγών, την ζάχαρη και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε 100 γρ. γάλα και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε καλά.
- Όταν το μείγμα στην κατσαρόλα μας αρχίσει να ζεσταίνεται προσθέτουμε το μείγμα που έχουμε στο μπόλ μας σιγά-σιγά και ταυτόχρονα ανακατεύουμε έντονα.
- Όταν η κρέμα μας πήξει, την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.
- Σκεπάζουμε την κρέμα μας με μια μεμβράνη η οποία θα πρέπει να εφάπτεται με την κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Μόλις κρυώσει την βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.
- Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και την χτυπάμε καλά για τουλάχιστον 10 λεπτά για να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε την σαντιγί σταδιακά στην κρέμα μας και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις.
Για την σύνθεση του μιλφέιγ χωρίς γλουτένη
- Σε ένα ταψάκι στρώνουμε τα μισά σφολιατίνια.
- Απλώνουμε την μισή κρέμα και στρώνουμε τα υπόλοιπα σφολιατίνια, κρατώντας δυο σφολιατίνια στην άκρη για να γαρνίρουμε στο τέλος.
- Απλώνουμε προσεκτικά και την υπόλοιπη κρέμα στρώνοντας την προσεκτικά να καλύψει τα σφολιατίνια.
- Τρίβουμε τα δυο σφολιατίνια που έχουμε κρατήσει και τα απλώνουμε πάνω στο μιλφέιγ.
- Βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Video
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr