01 Μάι Μακαρόνια σουφλέ χωρίς γλουτένη
Posted at 16:40h
in Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Ζυμαρικά, Ζυμαρικά, Κατηγορίες Συνταγών, Κυρίως Γεύματα, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Μακαρόνια σουφλέ χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 500 γρ. πένες χωρίς γλουτένη
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. ζαμπόν χωρίς γλουτένη
- 200 γρ. μπέικον χωρίς γλουτένη
- 300 γρ. διάφορα τυριάτριμμένα που λιώνουν όπως έμενταλ, γκούντα κ.λ.π
- αλάτι
- πιπέρι
Instructions
- Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που βράζει, προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά μας μέχρι να μαλακώσουν, προσοχή να μην λασπώσουν.
- Μέχρι να βράσουντα ζυμαρικά μας ετοιμάζουμε τα αλλαντικά, τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τα ανακατεύουμε μαζί με τα 200 γρ των τυριών.
- Μόλις τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στο σκεύος που θα ψήσουμε το σουφλέ μας.
- Προσθέτουμε το μείγμα με τα τυριά και τα αλλαντικά μας, την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά, χωρίς να τραυματίσουμε τα ζυμαρικά, ώστε να πάνε παντού.
- Απλώνουμε το υπόλοιπο τυρί μας σε όλη την επιφάνεια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για 45λεπτά.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι ζυμαρικά σας αρέσουν, πένες, βίδες, κοχυλάκια, ριγκατόνι, ακόμα και σπαγγέτι.
Notes
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr