Go Back Email Link
+ servings

Μπλατσαρία χωρίς γλουτένη

Η πιο εύκολη χορτόπιτα!

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour
Course Πίτες
Servings 12 μερίδες

Ingredients
  

Για τη ζύμη

  • 3 κούπες καλαμποκάλευρο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 αυγό
  • 1 κούπα γάλα
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 100 ml νερό

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό σπανάκι ή διάφορα χόρτα για πίτα
  • 1 ματσάκι άνηθος
  • 3 πράσα
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • μισό κιλό φέτα
  • 3 αυγά

Instructions
 

Για τη γέμιση

  • Πλένουμε καλά το σπανάκι, τα πράσα, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
  • Ψιλοκόβουμετα κρεμμυδάκια, τα πράσα και τον άνηθο.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα να τσιγαριστούν.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε να μαραθεί και αυτός.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι που το έχουμε χοντροκόψει.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σπανάκι να μαραθεί και να πέσει ο όγκος του.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα σουρωτήρι να χάσει τα υγρά του.
  • Σε αυτό το διάστημα κόβουμε την φέτα κομματάκια και την ανακατεύουμε με τα αυγά και το πιπέρι της αρεσκείας μας.
  • Στην κατσαρόλα μας ανακατεύουμε το μείγμα από το σπανάκι με το τυρί και τα αυγά. Αν χρειαστεί αλατίζουμε.

Για το χυλό

  • Σε μια λεκάνη βάζουμε το γάλα, 1 αυγό, το γιαούρτι, το αλάτι, και το καλαμποκάλευρο και κάνουμε έναν ελαφρύ χυλό.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το νερό.
  • Αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψί το μισό από το χυλό.
  • Απλώνουμε τα χόρτα πάνω στο χυλό και σκεπάζουμε με τον υπόλοιπο χυλό.
  • Περιχύνουμε με λίγο λάδι.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 με 220°C

Notes

Keyword πίτα, χωρίς γλουτένη
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet