Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
650ml.νερό το νερό πρέπει να το ρυθμίσετε ανάλογα με τον τύπο του αλευριού που θα χρησιμοποιήσετε.
Ηλιέλαιο ή Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
μέλι και κανέλλα για το γαρνίρισμα
Instructions
Σε ένα μπολ βάζουμε την μαγιά, τη ζάχαρη, λίγο χλιαρό νερό και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την ενεργοποιημένη μαγιά, το χλιαρό γάλα και το υπολοιπο νερό. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να γίνει ένας χυλός. Προσέχουμε το νερό να μην είναι καυτό αλλά σε θερμοκρασία δωματίου.
Τέλος προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.
Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει.
Μόλις φουσκώσει ηζύμη είναι έτοιμη για να τηγανίσουμε τους λουκουμάδες μας.
Σε μια κατσαρόλα βαθιά ζεσταίνουμε λάδι.
Για να ρίξουμε τους λουκουμάδες στο λάδι, χρησιμοποιούμε δυο κουτάλια ή το ειδικό μηχάνημα για λουκουμάδες.
Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά, σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ρόδινο χρώμα και τους αφαιρούμε από το τηγάνι.
Τους τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη μέχρι να τελειώσουν όλοι.
Μεταφέρουμε τους λουκουμάδες σε πιατέλα και τους περιχύνουμε με μέλι και κανέλα ή με ζάχαρη και κανέλα.
Video
Nutrition
Nutrition Facts
Λουκουμάδες χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
203
% Daily Value*
Fat
3
g
5
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
0.3
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
4
mg
1
%
Sodium
40
mg
2
%
Potassium
48
mg
1
%
Carbohydrates
42
g
14
%
Fiber
6
g
25
%
Sugar
4
g
4
%
Protein
7
g
14
%
Vitamin A
51
IU
1
%
Calcium
78
mg
8
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.