Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Με τη βοήθεια ενός multi τρίβουμε τα κρεμμύδια, την πιπεριά, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και αν θέλουμε προσθέτουμε και τα αυγά να χτυπηθούν μαζί.
Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο προσθέτουμε την σόδα ανακατεύουμε και το βάζουμε και αυτό στο μπολ με τον κιμά
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το λάδι και την βρασμένη πατάτα, αφού πρώτα την έχουμε λιώσει καλά με ένα πιρούνι.
Ζυμώνουμε πολύ καλά, για να αφρατέψει το μείγμα.
Πλάθουμε 10 - 12 μπιφτέκια ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμείτε.
Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε λαδωμένο ταψί
Ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα περίπου
Notes
Cross section of hamburger with demi-glace sauce cut in half
Ένα κλασικό μαμαδίστικο φαγητό είναι μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο.
Η πιπεριά είναι προαιρετική, αλλά την συστήνω ανεπιφύλακτα
Αν δεν θέλετε να ψήσετε τα μπιφτέκια στο φούρνο, μπορείτε να τα ψήσετε, στην σχάρα, στον ατμό ή στο σχαροτίγανο.
Τα μπιφτέκια είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να κρύβεται μέσα λαχανικά που δεν αρέσουν στα παιδιά να τα τρώνε.
Οι οδηγίες ψησίματος για τη θερμοκρασία του φούρνου, αναφέρονται σε ψήσιμο με αντιστάσεις. Αν ψήσετε σε αέρα χαμηλώστε τη θερμοκρασία κατά 20°C και μειώστε το χρόνο ψησίματος κατά 10 λεπτά.