Go Back Email Link
+ servings

Κοτόπουλο μαγειρμένο στην μπύρα χωρίς γλουτένη

Πολύ εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour
Servings 4 μερίδες

Ingredients
  

  • 8 τεμ. κοτόπουλο κοπανάκια
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κλωνάρι δεντολίβανο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 0,33 Lt. μπύρα χωρίς γλουτένη

Instructions
 

  • Πλένουμε και σκουπίζουμε με ένα χαρτί τα κοπανάκια
  • Σε μια ριχή κατσαρόλα ή σε τηγάνι με καπάκι βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κοπανάκια και τα σοτάρουμε γυρίζοντας τα.
  • Αφαιρούμε τα κοπανάκια από την κατσαρόλα και στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά ώστε να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα.
  • Στην συνέχεια ξανά βάζουμε τα κοπανάκια στο σκεύος, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμετο κλωνάρι του δεντρολίβανου.
  • Προσθέτουμε όλη την μπύρα χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 1 ώρα.
  • Στο τελείωμα του μαγειρέματος δυναμώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να τραβήξει όλα τα υγρά μέχρινα μείνει μια ελαφριά σάλτσα.

Notes

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρο κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια ή ότι μέρος του κοτόπουλο επιθυμείτε.
  • Αν σας αρέσουν τα σηκωτάκια του κοτόπουλου μπορείτε να ψιλοκόψετε μερικά και να τα σωτάρετε μαζί με το κρεμμύδι.
  • Εινάι ιδιαίτερα εύκολή συνταγή και πολύ νόστιμη
  • Αν δεν έχετε φρέσκο δεντρολίβανο, μπορείτε να βάλετε ξερό ή φασκόμηλο.
Keyword κοτόπουλο, μπύρα, χωρίς γλουτένη
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet