Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο χωρίς όμως να κάψει, προσθέτουμε το κόρν φλάουερ και ανακατέυουμε. Έπειτα προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύμε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
Μόλις η μπεσαμέλ πήξει την κατεβάζουμε απο την φωτιά, χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολάκι και το προσθέτουμε στην μπεσαμέλ, ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να ομογενοποιηθεί το αυγό με το υπόλοιπο μείγμα χωρίς όμως να ψηθεί επιμέρους.
Τέλος προσθέτουμε το τυρί και ξανά ανακατεύουμε. Μπορούμε όσο κανουμε την διαδικασία με το αυγό και το τυρί να έχουμε το κατσαρολάκι μας στο μάτι της κουζίνας αλλά με κλειστή την φωτιά.
Notes
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την μπεσαμέλ μας στο παστίτσιο, τον μουσακά, τα παπουτσάκια ή σε όποια άλλη συνταγή χρειάζεται μπεσαμέλ.
Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην σβολιάσει και για να μην πιάσει στην κατσαρόλα.