Go Back Email Link
+ servings

Brownies τριπλής σοκολάτας χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 15 minutes
Cook Time 35 minutes
Course Γλυκά
Servings 12 μερίδες

Ingredients
  

  • 200 γρ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανιλίνες
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
  • 60 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 40 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε σταγόνες
  • 250 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη

Για την γκανάζ

  • 230 γρ. τυρί philadelphia
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 βανιλίνη
  • ¼ κούπας ζάχαρη άχνη

Instructions
 

  • Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Βάζουμε τα 250 γρ. κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπενμαρι
  • Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με σπάτουλα ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Αφού λιώσει το βούτυρο και η σοκολάτα, αφαιρούμε το μπολ από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας πολύ καλά.
  • Αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία του και να γίνει χλιαρό το μίγμα.
  • Στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα βάζουμε τους κρόκους από τα αυγά , τη βανίλια, το αλάτι και ανακατεύουμε .
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο ενσωματώνοντας καλά στο μείγμα με τη βοήθεια μίας σπάτουλας.
  • Για να γίνουν αφράτα τα brownies και ζουμερά με υγρή και ρευστή σοκολάτα στο κέντρο, πρέπει να κοσκινίσουμε το αλεύρι και το κακάο.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάμε με το σύρμα για 5 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα ώστε να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
  • Ενσωματώνουμε σταδιακά τη μαρέγκα στο μείγμα μας για να αφρατέψει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τις 150 γρ. σταγόνες σοκολάτας και  αναδιπλώνουμε απαλά το μίγμα, για να μη χάσουμε τον αέρα που έχει εγκλωβιστεί.

Για την γκανάζ

  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε το τυρί, το ασπράδι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σύνθεση

  • Σε ένα ταψί 20x30 εκ.  βάζουμε λαδόκολλα καλύπτοντας τον πάτο και τα πλάγια και βάζουμε το μείγμα για τα brownies
  • Βάζουμε τμηματικά την γκανάζ πάνω στο μείγμα brownies και με ένα ξυλάκι ανακατεύουμε ελαφρώς.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 170°C
  • Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια.

Video

Notes

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι με αλεύρι αμυγδάλου εξ ολοκλήρου. Δείτε εδώ πως μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αλέυρι αμυγδάλου.
Keyword brownies, γλυκό, κακαο, σοκολάτα
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet